Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

OBJAVLJUJEMO IZBORNE REZULTATE Na Braču Zoran Milanović (SDP) pobjedio u gradu Supetru i pet općina; aktualna predsjednica na odlasku Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) pobjedila samo u Postirima i Pučišćima

Završili su predsjednički izbori. Zoran Milanović, kandidat SDP-a i ostalih 12 stranaka, slavio je u drugome krugu izbora, nakon što je s 52,70 posto pobjedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kandidaticu HDZ–a i ostalih triju stranaka, te će sljedećih pet godina boraviti na Pantovčaku i predstavljati državu kao hrvatski predsjednik.

Državno izborno povjerenstvo objavilo i konačne rezultate predsjedničkih izbora
Državno izborno povjerenstvo objavilo je danas, 6. siječnja, i konačne izborne rezultate, nakon što je obrađeno 100 posto biračkih mjesta. Zoran Milanović osvojio je 1.034,389 glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović osvojila 929.488 glasova. Milanović je tako osvojio 104.901 glas više, a slavio je pobjedu u 9 županija, u odnosu na dosadašnju predsjednicu kojoj je pripalo 12 županija i glasovi birača u dijaspori.

U Splitsko-dalmatinskoj županija slavila Grabar Kitarović, grad Split osvojio Milanović
U Splitsko–dalmatinskoj županiji slavila je Grabar Kitarović sa 121.975 glasova, dok je Milanović u toj županiji osvojio 87.503 glasova. Kao i u prvom krugu, u gradu Splitu pobjedio je Milanović s 40.514 glasova, a Grabar Kitarović odnijela je 37.663 glasova.

Milanović pobjedio u gradu Supetru i pet bračkih općina
Ovdje donosimo i kako su glasali birači na otoku Braču. Prema podacima Državnoga izbornoga povjerensva, na području općine Bol, gdje vlast drži koalicija SDP–HDZ, a u kojemu je načelnik Tihomir Marinković s iskaznicom SDP–a, a predsjednik Općinskoga vijeća Matko Baković s iskaznicom HDZ–a, Milanović je osvojio 427 glasova, a Grabar Kitarović 283 glasa. Na području općine Milna Milanović je dobio 339 glasova, a Grabar Kitarović 190. Na području općine Nerežišća, u kojoj je u prvom krugu slavila Grabar Kitarović, a vlast drži HDZ s načelnikom Svemirom Obilinovićem (HDZ), u drugome krugu pobjedio je Milanović sa 252 glasa, dok je protukandidatkinja osvojila 210 glasova.

Aktualna predsjednica pobjedu odnijela samo u Postirima i Pučišćima
Na području općine Postira, utvrdi HDZ–a s načelnikom Sinišom Marovićem (HDZ) i Općinskim vijećem u kojem sjedi 7 vijećnika HDZ–a, kandidatkinja HDZ–a pobjedila je sa 475 glasova, dok je protukandidat SDP–a osvojio 135 glasova manje. Na području općine Pučišća pobjedu je odnijela također Grabar Kitarović s 541 glasom, dok je stotinjak glasova manje osvojio Milanović. Na području općine Selca kandidat Milanović je osvojio 500 glasova, a Grabar Kitarović 317. Na području općine Sutivan također je pobjedio Milanović, osvojivši u toj bračkoj općini 250 glasova, dok je 11 glasova manje pripalo Grabar Kitarović. U gradu Supetru, gdje funkciju gradonačelnice obnaša Ivana Marković (SDP), kandidat SDP–a Milanović odnio je pobjedu s 1.213 glasova, a Grabar Kitarović osvojila je 811 glasova.

Milanoviću na Braču osvojio gotovo 700 glasova više od aktualne predsjednice
Milanović je tako na Braču osvojio 3.765 glasova, dok je Grabar Kitarović izborila 3.066 glasova.

Kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjedio je jučer, 5. siječnja, na predsjedničkim izborima, slavivši u drugom krugu s osvojenih 52,70 posto glasova te će tako postati novi hrvatski predsjednik. Na Braču je također pobjedio, gdje je odnio glasove u gradu Supetru i pet općina, a Kolinda Grabar Kitarović pobjedila je samo u dvije bračke općine, u Postirima i Pučišćima (foto: Zoran Milanović u pratnji gradonačelnice Supetra Ivane Marković na Braču 2014. godine)

Podjelite:

You may also like...