PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

OBJAVLJUJEMO IZBORNE REZULTATE Na Braču Zoran Milanović (SDP) slavio u gradu Supetru i četiri općine; u Milni ostvario najbolji uspjeh u cijeloj županiji. Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) pobjedila samo u utvrdama HDZ–a: Postirima, Pučišćima i Nerežišćima

Završio je prvi krug predsjedničkih izbora. S 29,55 posto osvojenih glasova relativni pobjednik predsjedničkih izbora kandidat je SDP–a Zoran Milanović, koji će se u drugom krugu 5. siječnja natjecati s kandidaticom HDZ–a, sadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja je osvojila 26,65 posto glasova birača. Miroslav Škoro, najveće iznenađenje predsjedničkih izbora, s 24,45 posto osvojenih glasova otpao je iz utrke za Pantovčak, ali je u svom obraćanju javnosti, poslije objave izbornih rezultata, najavio izlazak na parlamentarne izbore.

Na Braču je u birački popis upisano 13.956 birača
Državno izborno povjerenstvo nešto prije ponoći u nedjelju 22. prosinca, objavilo je rezultate izbora nakon što je obrađeno 99,98 posto biračkih mjesta, odnosno 6.524 od 6.533 birališta. Na Braču su relativno brzo obrađena sva biračka mjesta, njih 23, na kojima je pravo biranja imalo 13.956 upisanih birača.
Donosimo pregled kako su birači glasali u gradu Supetru i po općinama na Braču.

U Bolu pobjedio Zoran Milanović
Na području općine Bol, gdje vlast drži koalicija SDP–HDZ, načelnik je Tihomir Marinković (SDP), gdje u birački popis upisano 1.627 birača, pobjedu je odnio Zoran Milanović s 34,78 posto glasova. Drugo mjesto pripalo je Kolindi Grabar Kitarović s 23,41 posto birača, dok je prema broju glasova treće mjesto osvojio Miroslav Škoro s visokih 15,07 posto osvojenih glasova.

U Milni Zoran Milanović ostvario najbolji uspjeh u cijeloj županiji
Na području općine Milna, gdje se u biračkom popisu nalazi upisano 1.157 birača, a kojem u općinskom vijeću sjedi 4 vijećnika HDZ–a i 3 vijećnika SDP–a, a Općinu vodi načelnik Frane Lozić (SDP), također je slavio Zoran Milanović, osvojivši visokih 43,10 posto glasova. Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 20 posto manje glasova, a Miroslav Škoro 13,14 posto birača. Treba dodati da je u Milni predsjednički kandidat Milanović ostvario rekordni uspjeh u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Nerežišćima je pobjedu odnijela Kolinda Grabar Kitarović
Na području općine Nerežišća u kojoj dužnost općinskog načelnika obnaša Svemir Obilinović (HDZ), izbore je dobila HDZ–ova kandidatica Kolinda Grabar Kitarović, osvojivši 33,46 posto glasova, SDP–ov Zoran Milanović osvojio je 27,41 posto. Visokih 20,16 posto glasova, koje je osvojio Miroslav Škoro, ukazuje da birači na području te općine i nisu previše zadovoljni s velikim strankama.

U Postirima uvjerljivo pobjedila Kolinda Grabar Kitarović
Na području općine Postira, u kojoj je općinski načelnik HDZ–ov Siniša Marović, a u Općinskom vijeću sjedi 7 vijećnika HDZ–a, 3 vijećnika SDP–a i jedan s nezavisne liste, slavila je uvjerljivo kandidatica HDZ–a Grabar Kitarović s 41,54 posto glasova, drugi je bio Zoran Milanović s 25,74 posto. Birači i na području te bračke općine pokazali su interes prema novim političkim opcijama, što potvrđuje i uspjeh Miroslava Škore s osvojenih 19,40 posto glasova. Kandidata Mislava Kolakušića biralo je gotovo 6 posto birača.

U Pučišćima izbore odnijela Kolinda Grabar Kitarović
Na području općine Pučišća, u kojoj vlast ima HDZ na čelu s načelnikom Marinom Kaštelanom, a u Općinskom vijeću sjedi 6 vijećnika HDZ-a od ukupno 11, pobjedila je Grabar Kitarović s 41,04 posto glasova, Milanović je uspio osvojiti 24,24 posto birača, a Miroslav Škoro dobio je 15,95 posto glasova. U toj općini glasačko pravo ostvaruje 1.888 upisanih birača.

U Selcima pobjedio Zoran Milanović
U Selcima, gdje je u birački popis upisano 1.765 birača, a dužnost načelnika obnaša nestranački Ivan Marijančević, pobjedu je odnio Zoran Milanović s 32,62 posto glasova, druga je Kolinda Grabar Kitarović s 24,03 posto glasova, a Miroslav Škoro osvojio je visokih 23,28 posto glasova birača.

U Supetru uvjerljivo slavio Zoran Milanović
Na području grada Supetra, gdje vlast ima koalicija SDP–HSU, a u drugom mandatu grad vodi gradonačelnica Ivana Marković (SDP), uvjerljivo je slavio Zoran Milanović 39,38 posto glasova. Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 27,17 posto glasova, a za Miroslava Škoru glasalo je 14,35 posto birača. Uspjeh Zorana Milanovića u gradu Supetru treći je rezultat u Splitsko–dalmatinskoj županiji.

U Sutivanu tijesnim rezultatom također slavio Zoran Milanović
Na području općine Sutivan, u kojoj službu načelnika obnaša nestranački Ranko Blažević, a u vijeću sjedi samo jedan vijećnik SDP-a tijesnim rezultatom izbore je dobio Zoran Milanović s 31,82 posto glasova. Kolindu Grabar Kitarović biralo je 31,37 posto birača, a Miroslava Škoru visokih 20,99 posto birača. U toj općini u birački popis upisano je 973 birača.

Na otoku Braču kandidat SDP-a Zoran Milanović ostvario je u prvom krugu predsjedničkih izbora, održanim 22. prosinca, pobjedu u gradu Supetru i 4 općine, a kandidatica HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović pobjedila je u tri općine: Postirima, Pučišćima i Nerežišćima

Podjelite:

You may also like...