PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Objavljujemo nove podatke Kriznoga stožera o broju osoba pod zdravstvenim nadzorom na otoku

Danas na Uskrs, 12. travnja, Krizni stožer na Braču objavio je nove podatke o osobama koje se nalaze u zdravstvenom nadzoru na otoku.

Pod zdravstvenim nadzorom 24 osobe
Prema današnjem priopćenju, u samoizolaciji se nalaze 24 osobe te su pod stalnim nadzorom policije i liječnika. — Njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, poručili su iz Kriznoga stožera. Treba napomenuti kako je prethodno u samoizolaciji bilo 25 osoba. Na Braču je u jednom trenutku 68 osoba bilo pod zdravstvenim nadzorom, ali je od tada broj stalno padao. Novo povećanje osoba kojima je propisana epidemiološka mjera uzrokovano je prvim slučajem oboljenja od koronavirusa na otoku, o čemu je Krizni stožer izvijestio javnost 10. travnja, potvrdivši da je osoba pozitivna na COVID-19.

Pokrenute propisane mjere i postupci
Epidemiološka služba je odmah nakon što je stigao pozitivni nalaz na testiranje te osobe, pokrenula propisane mjere i postupke, a oboljeli, njegova supruga i sin stavljeni su u obaveznu 28-dnevnu samoizolaciju i pod stalnom su kontrolom liječnika.

Stožer ponovno poziva stanovnike na striktno pridržavanje svih mjera
Iz Kriznoga stožera napomenuli su da je jučer provedena i najavljena dezinfekcija prostora u sklopu supetarskoga Doma zdravlja te će ta ustanova, kako je najavljeno, biti otvorena po završetku blagdana. — Sve stanovnike otoka još jednom pozivamo na staloženost, zdravorazumsko ponašanje i striktno pridržavanje svih mjera koje su na snazi, stoji u današnjem izvješću bračkoga Stožera.

Na Braču se, prema priopćenju Kriznoga stožera objavljenom danas, 12. travnja, u samoizolaciji nalaze 24 osobe i sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika te će se njihovo zdravstveno stanje pratiti svakodnevno (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...