Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Od ponedjeljka obvezne zaštitne maske u prodavaonicama i sredstvima javnoga prijevoza

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je, s obzirom na epidemiološku situaciju i veliki porast broja novooboljelih od koronavirusa, Odluku o nužnoj mjeri obveznoga korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti koronavirusa. Odluka će se primjenjivati od ponedjeljka, 13. srpnja.

Zaštitne maske obvezne i za putnike u javnom prometu
Prema donesenoj Odluci, zaštitne maske za lice ili medicinske maske bit će obvezne za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjeti dopušteni, zatim za vozače i ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnoga prometa, kao i putnike u javnom prometu te za zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama.

I za ugostitelje koji dolaze u kontakt s gostima
Obvezno korištenje maski propisano je i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka. Ista odredba vrijedi i za druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Od ponedjeljka, 13. srpnja, odlukom Nacionalnoga stožera civilne zaštite uvodi se obvezno korištenje zaštitnih maski u prodavaonicama i u javnom prijevozu

Podjelite:

You may also like...