Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Od ponoći počela izborna šutnja. Provjerite gdje je vaše biračko mjesto

Od ponoći počela je izborna šutnja uoči predsjedničkih izbora koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca, prema odluci hrvatske Vlade. Izborna šutnja započela je istekom izborne promidžbe, i trajat će sve do 19.00 sati, do zatvaranja birališta.

Za vrijeme izborne šutnje zabranjena svaka izborna promidžba
U tijeku izborne šutnje zabranjena je svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena rezultata i neslužbenih rezultata izbora, u sredstvima javnoga priopćavanja zabranjeno je objavljivanje fotografija, izjava i intervjua kandidata, odnosno nositelja lista. — Državno izborno povjerenstvo poziva medije i medijske nakladnike da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela kandidata bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi te da uklone iz svojih programskih sadržaja sve što predstavlja izbornu promidžbu, poručili su iz Državnoga izbornoga povjerenstva.

BRAČ danas donosi pregled biračkih mjesta na otoku Braču, pa provjerite gdje možete izaći na predsjedničke izbore.

U gradu Supetru bit će otvorena tri biračka mjesta
U gradu Supetru građani upisani u birački popis svoje će pravo moći ostvariti na tri biračka mjesta: u Klubu za športski ribolov “Arbun” na adresi Hrvatskih velikana 1, umjesto u Dječjem vrtiću “Mrvica” gdje se neće glasati zbog preuređenja, zatim u gradskoj vijećnici zgrade grada Supetra i u Srednjoj školi Brač na adresi Kralja Petra Krešimira IV. Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković pristupit će izborima na biralištu u prostorima Kluba “Arbun”.
Birači naselja Mirca moći će izaći na biralište u prostirijama Boćarskoga kluba, stanovnici Škripa u Zadružnom domu, a u Splitskoj u Pučkom domu. U Milni birači će moći pristupiti izborima u prostorima Osnovne škole, a u Ložišćima u Zadružnom domu. Stanovnici Bobovišća svoje će pravo ostvariti na biračkom mjestu u Ložišćima. U Nerežišćima birači će moći glasati za kandidate u Galeriji Nerežišći, u Donjem Humcu u Hrvatskom domu “Retond”, a u Dračevici u Društvenom domu “Golubijera”.

U Sutivanu biračko mjesto bit će otvoreno u Domu kulture na adresi Kala o koguli br. 2. U Postirima upisani birači svoje će pravo moći ostvariti u Dječjem vrtiću “Grdelin”, a u Dolu u prostorijama Mjesnoga ureda, odnosno Udruge “Hrapaćuša”. U Pučišćima upisani birači moći će pristupiti izborima u Dvorani knjižnice “Hrvatski skup”, u Gornjemu Humcu u Dvorani društvenoga doma na mjesnom trgu, a stanovnici Pražnica u prostorijama Društvenoga doma.

U Selcima predsjednika države stavovnici će moći birati u prostorima zgrade općine Selca, u Sumartinu u zgradi Osnovne škole, u Novom Selu u Društvenoj prostoriji Novo Selo, a u Povljima u sportskoj dvorani, odnosno u Zadružnom domu. U Bolu upisani biraći moći će pristupiti izborima u prostorima Osnovne škole, a u Murvici u tamošnjem Domu.

Birališta se otvaraju u 7,00 sati, a zatvaraju u 19.00 sati
Birališta će se otvoriti u 7.00 sati, a zatvoriti u 19.00 sati. Odmah po zatvaranju birališta bit će objavljene prve projekcije izbornih rezultata. Državno izborno povjerenstvo u kasnim večernjim satima obznanit e i prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora, dok će se službeni objaviti nakon što se obrade sva biračka mjesta.

izvor: Profimedia

Podjelite:

You may also like...