PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Od ponoći život se na Braču postupno normalizira. Vijesti otočani dočekali s velikim olakšanjem i radošću

Od ponoći život se na Braču postupno normalizira. Nakon što je istekla mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta ili stalnoga boravka, a koja je bila na snazi 14 dana, otočani se mogu slobodno kretati po otoku, ali i putovati na kopno. Tu su vijest otočani dočekali s velikim olakšanjem i radošću nakon dvotjedne gotovo pa karantene.

Prvo ukinute propusnice i suglasnosti
Krizni stožer Brača jednoglasno je još 22. svibnja, nakon održanoga sastanka u Supetru s epidemiolozima, zatražio ukidanje svih mjera, a nakon što su epidemiolozi utvrdili da je epidemiološko stanje na otoku povoljno. Prvo je ukinut režim propusnica za kretanje između svih jedinica lokalne samouprave na Braču, kao i suglasnost za putovanje trajektima.

Od ponoći se ukidaju sve mjere
Od ponoći se ukidaju i mjere koje su ograničavale rad trgovina, tržnica i ribarnica, zatim održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih sportskih i vjerskih okupljanja, korištenja dječjih i sportskih igrališta i zadržavanja na ulicama. Kako su te mjere uvedene nešto kasnije, vrijedit će do ponoći, pa će se od sutra otočani postupno vraćati normalnom životu. Dječji vrtići otvaraju se sutra, dok bi škole, kako je najavio Krizni stožer Brača, trebale s radom započeti u srijedu, 27. svibnja, i to u skladu s mjerama i programom koji su na snazi u ostatku Hrvatske.

Povratak u školske u klupe u srijedu
U školske klupe trebali bi se vratiti učenici od 1. do 4. razreda, dok će učenici od 5. do 8. razreda nastaviti s radom u tzv. virtualnim učionicama. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove mjere koje su u odnosu na prethodne znatno olakšane s obzirom na vrlo povoljnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj. Dr. Krunoslav Capak, ravnatelj toga Zavoda, još neki dan odaslao je poruku roditeljima da pošalju djecu u školu. — Dali smo nove preporuke koje daju visoku razinu sigurnosti i popustili mjere za one koji nemaju tehničke mogućnosti da bude desetero djece u jednom razredu. Sada to može biti nešto više, objasnio je epidemiolog Capak.

Postupno se pojačava trajektni promet
Od subote, 23. svibnja, “Jadrolinija” je uvela novi plovidbeni red na liniji Split – Supetar – Split koji će vrijediti do opoziva. Tako će trajekt isplovljavati iz Splita za Supetar u 6.15, 9.00. 11.00, 14.15, 18.15 i 20.30 sati, dok će iz Supetra za Split ploviti s polaskom u 6.30, 7.45, 10.30, 12.30, 15.30 i 20.00 sati. Od sutra se uspostavljaju i dva isplovljavanja na liniji Makarska – Sumartin – Makarska. Iz te bračke luke trajekt će ploviti s polaskom u 7.30 i 15.30 sati, a iz Makarske su isplovljavanja u 12.00 i 19.30 sati. Autobusni prijevoznik Arriva Hrvatska još nije obavijestio o prometovanju svojih linija na Braču. Čim dobijemo obavijest, izvijestit ćemo vas i o uspostavljanju autobusnoga prijevoza na otoku.

Od ponoći se ukidaju i mjere koje su ograničavale rad trgovina, tržnica i ribarnica, zatim održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih sportskih i vjerskih okupljanja, korištenja dječjih i sportskih igrališta i zadržavanja na ulicama. Kako su te mjere uvedene nešto kasnije, vrijedit će do ponoći, pa će se od sutra otočani postupno vraćati normalnom životu (izvor: Grad Supetar)

Podjelite:

You may also like...