Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Od sutra u ovoj općini kreće isplata uskrsnica; od 200 kuna za umirovljenike do 1.000 kuna za korisnike osobne invalidnine

Nakon što je održan Odbor za socijalnu skrb općine Bol, u srijedu, 21. listopada, krenut će isplata uskrsnice za umirovljenike, korisnike osobnih invalidnina i doma za umirovljenike.

Vijećnik Šćepanović pitao još 15. rujna što je s uskrsnicama za umirovljenike
Uskrsnica je trebala biti isplaćena u travnju, ali je sve odgođeno zbog epidemije koronavirusa. O tome je uostalom općinsku vlast upozorio još 15. rujna nezavisni vijećnik Ivica Šćepanović, pitavši načelnika Tihomira Marinkovića kada će se krenuti s isplatom uskrsnice. — Mi se ponašamo kao da se ništa ne događa, kao da je sve u najboljemu redu, primijetio je tada Šćepanović, ukazujući na krizu koja se očekuje zbog epidemije. — Uskrsnica nije podijeljena jer je preveliki rizik da se pozivaju građani, odgovorio je Marinković, i izazvao pri tom nevjericu kod vijećnika.

Podjela od 21. do 23. listopada u Domu kulture
Uskrsni dar za umirovljenike iznosi 200 kuna, za štićenike doma za umirovljenike 500 kuna, dok će korisnici osobne invalidnine dobiti 1.000 kuna. Za socijalni program isplate uskrsnica u proračunu općine Bol osigurano je 50.000 kuna. Zbog poštivanja epidemioloških mjera i kako se ne bi stvarala gužva odlučeno je da će se uskrsnica dijeliti u tri dana, i to od 21. do 23. listopada, u prizemlju Doma kulture u vremenu od 9.00 do 12.00 sati.

Preuzimanje u tri dana
Osim toga, dogovoreno je da će napraviti i raspored preuzimanja uskrsnice. Tako će je u srijedu, 21. listopada, preuzeti stanovnici s prezimenima od A do G, u četvrtak, 22. listopada, od H do L, a u petak, 23. listopada, od M do Ž. Iz općine Bol podsjetili su da je zaštitna maska obvezna te je potrebno poštivati socijalnu distancu u redu čekanja.

Uskrsnica za umirovljenike s područja općine Bol iznosi 200 kuna, za štićenike bolskoga doma za umirovljenike 500 kuna, dok će korisnici osobne invalidnine dobiti 1.000 kuna

Podjelite:

You may also like...