PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Odgođeno pripremno ročište. Tuženik Rendić danas podnio protutužbu protiv gradonačelnice Marković. Odvjetnik gradonačelnice zatražio rok za očitovanje

Zakazano pripremno ročište na Općinskomu sudu u Supetru, a koje je sazvano povodom tužbe gradonačelnice Ivane Marković (SDP) protiv gradskoga vijećnika Nikole Rendića (HDZ), trajalo je iznimno kratko.

Sudski spor će voditi Morana Petranić
U sudsku vijećnici pristigli su odvjetnici tužiteljice Marković i tuženika Rendića. Nakon što je Sud utvrdio tko je pristupio ročištu, sutkinja Morana Petranić kojoj je pripao i ovaj parnični spor, utvrdila je kako je danas tuženik Rendić dostavio sudu dopunu odgovora na tužbu, ali i protutužbu protiv gradonačelnice Marković. U protutužbi Rendića ističe se, između ostaloga, da je tužiteljica javno izjavila kako tuženik namjerno i stalno iznosi neistine te stoga smatra da mu je prouzročena nepopravljiva šteta, i to tako da su mu u pitanje dovedeni ugled, čast, poštenje i dostojanstvo. Zatražio je od suda da nakon što provede postupak naloži tužiteljici, odnosno gradonačelnici, da mu isplati naknadu na ime štete koju je pretrpio.

Tužba podnesena 16. lipnja
Gradonačelnica Marković tužbu protiv vijećnika Rendića podnijela je još 16. lipnja, a u njoj je zatražila naknadu štete zbog povrede časti i ugleda. Ranije je supetarska gradonačelnica na Facebook stranici objavila kako je vijećnik Rendić 19. svibnja javno objavio niz netočnih informacija vezanih uz projekt uređenja dijela parkirališta na prostoru bivše benzinske stanice, tvrdeći kako je taj projekt koštao 3,2 milijuna kuna. Marković je 20. svibnja na službenoj Facebook stranici, sutradan poslije Rendićeve objave, naglasila da je ukupan ugovor za taj projekt, sa svim pratećim aneksima, iznosio 1,1 milijun kuna, a ne 3,2 milijuna kuna.

Tuženik implicira da je tužiteljica Gradu Supetru i njegovim građanima nanijela štetu od 2 milijuna kuna
U tužbi je navedeno kako je iznošenjem niza netočnih informacija nanesena šteta gradonačelnici Marković. — Tuženik u svom tekstu od 19. svibnja 2020. godine navodi kako je parkiralište na lokaciji bivše benzinske postaje u ulici Hrvatskih velikana u Supetru koštalo građane Supetra enormnih 3.249.155,68 kuna te da je tužiteljica s ugovarateljem / izvođačem radova Berica d.o.o. sklopila tri ugovora za isti projekt čime implicira kako je Gradu Supetru i njegovim građanima nanijela štetu u iznosu od 2.070.199,20 kuna, stoji u tužbi. Navedeno je, nadalje, “kako se ne radi o omašci, već o namjerno neistinitom iznošenju činjenica. Tuženik svojim tvrdnjama kako je tužiteljica, time što je u svojstvu gradonačelnice Grada Supetra višestruko preplatila radove koji su predmet javne nabave, ukazuje da je ista počinila kazneno djelo nezakonitog pogodovanja iz glave 28. Kaznenoga zakona, istaknuto je, uz ostalo, u tužbi te se dodaje “kako je isključiva namjera tuženika bila diskreditirati tužiteljicu i narušiti njezin ugled i čast u svrhu “skupljanja” političkih poena”. Ističe se i kako je objava, koju su prenijeli i neki internetski portali, postala dostupna velikom broju ljudi, pa je gradonačelnici, navodi se, prouzročena nepopravljiva šteta.

Predložio rok za očitovanje
— Punomoćenik tužitelja ustraje kod svih navoda i dokaznih prijedloga kao u ranijem tijeku raspravljanja a s obzirom da je upravo na ovom ročištu zaprimio dopunu odgovora na tužbu i protutužbu od tuženika to tužitelj predlaže da mu se dodjeli rok za očitovanje na danas zaprimljeni podnesak, kao i za dostavu odgovora na danas zaprimljenu protutužbu. Slijedom navedenoga, smatra se svrsishodnim odgoditi današnje pripremno ročište, rekao je u današnjem očitovanju sutkinji Petranić odvjetnik gradonačelnice Marković. Odvjetnik tuženika Rendića bio je suglasan s prijedlogom da se ročište odgodi radi očitovanja tužiteljice Marković na, kako je rekao, “protutužbene navode”.

Novo pripremno ročište 2. listopada
Sukinji Petranić nije preostalo drugo nego donijeti odluku o odgađanju ročišta, a novo pripremno ročište zakazala je za 2. listopada. Odvjetnik gradonačelnice dobio je rok od 15 dana kako bi se očitovao na protutužbu.

Na Općinskomu sudu u Splitu – Stalna služba u Supetru, danas, 9. rujna, održano je pripremno ročište u povodu tužbe gradonačelnice Ivane Marković (SDP) protiv gradskoga vijećnika Nikole Rendića (HDZ). Na prijedlog odvjetnika tužiteljice Marković, ročište je odgođeno zbog traženja roka za očitovanje na danas prispjelu dopune odgovora na tužbu, kao i protutužbu koju je Rendić danas dostavio supetarskom sudu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...