ODLIČNA VIJEST ZA OTOČANE Postignut načelni dogovor o nastavku rada dr. med. Marije Matulić

Unatoč teškoćama kojima je izložena zdravstvo na otoku, posebno kada je riječ o kadrovskim pitanjima i osiguravanju trajnijega rješenja za liječnike koji su otišli ili trebaju otići u mirovinu, iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije za otočane stižu odlične vijesti.

Dr. Matulić nastavit će raditi do kraja 2023. godine
Kako je za BRAČ danas potvrdio ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa, liječnica dr. Marija Matulić, specijalist radiologije, pristala je na nastavak rada u radiološkoj ambulanti u sklopu Doma zdravlja Supetar, unatoč tome što ove godine ostvaruje pravo na odlazak u mirovinu. — Dr. Matulić načelno je pristala da produži raditi do kraja 2023. godine što će se papirnato regulirati na jesen ove godine, rekao je za naš portal dr. Rađa.

Dr. Rađa očekuje do kraja sljedeće godine završetak specijalizacija iz radiologije
Pojasnio je da bi sljedeće godine dio specijalizanata županijskoga Doma zdravlja trebao završiti specijalizaciju i položiti specijalistički ispit. Prema riječima dr. Rađe, na specijalizaciji iz radiologije trenutno je sedam specijalizanata. — Očekujem da će troje od njih do kraja 2023. godine položiti ispit, napomenuo je prvi čovjek županijskoga Doma zdravlja.

“Ako bude potrebno ugovor će se produžiti i sljedeću godinu”
Dr. Rađa osvrnuo se na i status dr. Milana Šlendera, specijaliste medicine rada, koji je također trebao u mirovinu, potvrdivši kako je s tim liječnikom produžen ugovor do kraja ove godine. — Ako bude potrebno ugovor će se produžiti i sljedeću godinu. Nakon odlaska dr. Šlendera s obzirom na malen obim posla, dr. Carić s Hvara dolazit će pola radnoga vremena na Brač, poručio je dr. Rađa.

Ponedjeljkom i utorkom odjel radiološke dijagnostike radi popodne
Odjel radiološke dijagnostike u Supetru srijedom, četvrtkom i petkom radi ujutro, i to od 8.00 do 13.00 sati, a u popodnevnoj smjeni ponedjeljkom i utorkom od 13.30 do 18.30 sati. Treba dodati kako se nalazi u jutarnjoj smjeni izdaju u 13.00 sati, a u popodnevnoj u 18.00 sati. Upis pacijenata obavlja se u tijeku radnoga vremena, a za dodatne informacije odjel možete kontaktirati na 021/682-855.

Ulaz u ambulante odjela za radiologiju Doma zdravlja Supetar (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...