Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Odlučeno tko će biti stipendisti Općine Selca: novčanu pomoć primit će devetnaest učenika i studenata

Da je važno ulagati u mlade, u njihovo obrazovanje, njihovu profesionalizaciju, neovisno o tome koji su smjer izabrali, prema kojim su se zanimanjima usmjerili, potvrđuje i Općina Selca koja je ovih dana donijela odluku o stipendiranju učenika i studenata za 2018./2019. godinu s područja te općine. Stručno povjerenstvo donijelo je privremenu odluku, a nakon što su zaprimljene molbe na objavljeni natječaj i nakon što je posebno povjerenstvo utvrdilo da kandidati zadovoljavaju sve uvjete iz natječaja. Nekoliko je kategorija učenika i studenata, pa ih u ovoj vijesti i donosimo.

U kategoriji darovitih učenika nalazi se četvero učenika, i to Ivo Mošić, učenik 1. razreda Opće gimnazije u Bolu, Ivana Vušković, učenica 1. razreda splitske Zdravstvene škole, zatim Luka Marija Delimar, učenik 4. razreda splitske IV. Gimnazije M. Marulića i Joško Vrsalović, učenik 3. razreda III. Gimnazije Split. U kategoriji darovitih studenata stipendiju će primati Marija Eterović, studentica 1. godine Ekonomskoga fakulteta u Splitu, Andrea Zlatar, studentica 1. godine splitskoga Filozofskoga fakulteta, kao i Jure Trutanić, student 5. godine na istome fakultetu i Sara Radić, studentica 5. godine Prirodoslovno–matematičkoga fakulteta u Zagrebu.

Općina Selca odlučila je stipendirati i učenike deficitarnih zanimanja, poput učenika koji pohađa Turističku školu u Bolu (Dario Litović, 3. razred), zatim Elektrotehničku školu u Splitu (Ivica Zlatar, 3. razred), kao i nekoliko učenika pučiške Klesarske škole (Vjeko Mišetić, 2. razred, Jan Ursić, 2. razred, Bože Nižetić, 3. razred). I studenti deficitarnih smjerova bit će stipendirani. Novčana pomoć prema Odluci Općine – pohvalno je – pripast će učenicima i studentima iz socijalno osjetljive kategorije.

Općina Selca donijela je odluku o stipendiranju učenika i studenata u 2018./2019. godini (izvor: selca.hr)

Općina Selca donijela je odluku o stipendiranju učenika i studenata u 2018./2019. godini (izvor: selca.hr)

Podjelite:

You may also like...