Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Održana prva sjednica Stručnoga povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš za buduće eksploatacijsko polje “Duboka”. Marino Kaštelan: “Još jedan dokaz da je razvoj i održanje tradicije kamenarstva ključna postavka naše razvojne strategije”

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike nedavno je održana prva sjednica Stručnoga povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš za buduće eksploatacijsko polje “Duboka” investitora Duboka kamen d.o.o. iz Pučišća, izvijestio je načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan koji je sudjelovao u radu toga stručnoga povjerenstva.

Za novo polje već odobreni i izvršeni istražni radovi
— Za ovo novo polje koje je 2013. godine uvršteno u županijski, a 2016. godine i u naš prostorni plan, već su odobreni i izvršeni istražni radovi, a ovaj postupak prethodi izdavanju lokacijske dozvole, javio je načelnik Kaštelan. Podsjetio je pri tom da su se proteklih godina mogle čuti, kako je rekao, “zlonamjerne primjedbe” oporbenih vijećnika kako općina Pučišća “želi ugasiti kamenarstvo i postojeća eksploatacijska polja prenamijeniti u turističke zone”.

Marino Kaštelan: Kamenarstvo i turizam međusobno se ne isključuju
— Ovo je još jedan dokaz da je razvoj i održanje tradicije kamenarstva ključna postavka naše razvojne strategije i da se kamenarstvo i turizam međusobno ne isključuju, nego upravo suprotno, kompatibilni su i međusobno se nadopunjuju, poručio je Kaštelan. Pojasnio je da je polje Duboka sjeveroistočno od Pučišća, nakon Bratiže–Nakal–Maslenice u k.o. Pražnica i Kaline u k.o. Gornji Humac, novo ex polje za koje, rekao je, postoji snažan interes poduzetnika.

Nakon osam godina kamenarska tvrtka uspješno izlazi iz stečaja
Napomenuo je da postoji interes i za preostala polja koja su planirana Prostornim planom uređenja općine Pučišća. — U istom razdoblju najveća dalmatinska kamenarska tvrtka završila je u stečaju, a ove dane, nakon osam godina uspješno izlazi iz stečaja i nastavlja poslovanje s novim vlasnikom, poručio je pučiški načelnik, dodavši da će jedan od prioriteta nove uprave Jadrankamena biti aktiviranje ex polja Lozna. — Uz ulaganja u Klesarsku školu i razvoj proizvodnje suvenira, u narednim godinama svjedočit ćemo velikoj renesansi kamenarske industrije u našoj općini, poručio je načelnik Kaštelan.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike nedavno je održana prva sjednica Stručnoga povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš za buduće eksploatacijsko polje “Duboka” investitora Duboka kamen d.o.o. iz Pučišća, izvijestio je načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan koji je sudjelovao u radu toga stručnoga povjerenstva (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...