Grad Supetar

Odvjetnik Dean Rahan otkriva detalje o stanju svoje branjenice: U istražnom zatvoru trenutno preboljeva upalu pluća

Dean Rahan, branitelj okrivljenice 62-godišnje S. B. kojoj je sudac istrage Županijskoga suda u Splitu Ivica Botica rješenjem produljio istražni zatvor za mjesec dana, komentirao je odluku toga suda.

Odvjetnik Rahan za BRAČ danas progovorio je i o tome u kakvome stanju se nalazi njegova branjenica kojoj je sudac Botica još 14. listopada na prijedlog USKOK-a odredio istražni zatvor kako ne bi utjecala na svjedoke i eventualno ponovila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Budući da je odluka o istražnomu zatvoru istekla 14. studenoga, sudac Botica odlučio je je prije toga o produljenju istražnoga zatvora.

Nisu ispitani svi predloženi svjedoci
— Potvrđujem da smo dobili predmetnu odluku suca istrage Županijskoga suda u Splitu o produljenju istražnog zatvora, ali samo i isključivo radi toga što u roku od 30 dana nisu ispitani svi svjedoci koji su predloženi u prvomu rješenju o određivanju istražnoga zahtjeva, odgovorio nam je odvjetnik Rahan.

Neće se žaliti na odluku suda
Pojasnio je da zbog zaraze koronavirusom neki od svjedoka nisu mogli pristupiti zakazanim saslušanjima, te dodao: — Sada nam je ostalo saslušati samo još jednoga preostaloga svjedoka, nadamo se kroz ovih nekoliko dana, a najkasnije u tijeku sljedećega tjedna, kako bi mogla biti puštena da se brani sa slobode. Branitelj okrivljenice naglasio je da se neće žaliti na odluku suda o produljenju istražnoga zatvora, i to iz razloga kako bi se preostali svjedok što prije saslušao te kako bi njegova branjenica izišla iz istražnoga zatvora.

Odvjetnik Rahan: Stoički podnosi sve nedaće koje su je snašle
Upitan kako se osjeća osumnjičena S. B. i kako je primila vijest o produljenju istražnoga zatvora, ugledni brački odvjetnik odgovara: — U istražnome zatvoru trenutno preboljeva upalu pluća koja ju je snašla nakon što se tamo zarazila i s virusom Covid-19, tako da možete samo zamisliti kako joj je. Svakako joj nije lako, ali ona je izuzetno snažna žena koja zaista stoički podnosi sve ove nedaće koje su je snašle. Rahan je potvrdio da posjećuje svoju klijenticu u zatvoru, ali i naglasio kako joj prenosi pozdrave i poruke podrške. — Vjerujem da joj snagu daju mnogobrojni pozdravi i podrška koje joj prenosim prilikom posjeta od mnogih njenih prijatelja s otoka, rekao je odvjetnik.

Nemaju saznanja o budućim ročištima
Upitan ima li saznanja kada će krenuti istražni postupak te biti održano pripremno ročište, Rahan je rekao da o još uvijek nemaju saznanja o daljnjim postupcima USKOK-a, kao ni o evenutalnim budućim ročištima. — Nadamo se da ćemo imati priliku u što kraćemu roku obraniti gospođu od svih optužbi za koju je terete, no za sada nam je najvažnije njeno zdravlje i da ozdravi što prije, poručio je.

Prema odluci suca Botice, istražni zatvor određen za nekadašnju voditeljicu supetarskog Ureda za graditeljstvo i prostorno planiranje trebao bi trajati najdulje do 13. prosinca, a rješenje je, kako su za ovaj portal izvijestili sa Županijskoga suda u Splitu, doneseno 12. studenoga.

odvjetnik Dean Rahan (izvor: JL)

Podjelite:

You may also like...