Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Oglasila se i Udruga “Za naš Supetar”: “Vlasnici su dužni osigurati zakonito postupanje direktora”

U povodu najnovijih događanja vezanih uz komunalno poduzeće Vodovod Brač i navodno isključivanje vode, odnosno zatvaranje ventila samohranoj majci u Škripu, koji pripada Gradu Supetru, o čemu je javno progovorila i gradonačelnica Ivana Marković, prozvavši brački Vodovod, oglasila se i Udruga “Za naš Supetar”.

Jedno potpisuje, drugo govori i radi
— Vodovod utjeruje naplatu skidanjem vodomjera, što je neustavno i nezakonito, ali zato ne radi ono što mora po zakonu i što piše na svakom računu. Direktor Tonči Trutanić jedno potpisuje, a drugo govori i radi. Zašto? Očigledno je, radi nezakonito jer mu se može tako, stoji na početku priopćenja te Udruge.

Direktor i “njegovo javno poduzeće” nastavljaju po istom
Iz Udruge podsjećaju da je Općinski sud u Supetru već jednom naložio povratak vodomjera i uključenje vode. — Direktor i “njegovo javno poduzeće” nastavljaju po istom, nadasve neustavnom i nezakonitom principu otuđivati vodomjere neplatišama, umjesto procedure koja je zakonom propisana i koju je taj isti direktor objavio i poslao svakom kućanstvu na svakom računu, svaki mjesec. Dakle, može mu se, a ne da nije znao, ističe supetarska udruga čiji je predsjednik Željko Hrepić.

Vlasnici su dužni osigurati zakonito postupanje direktora
Udruga “Za naš Supetar” istaknula je kako ni Nadzorni odbor Vodovoda, ni Skupština Vodovoda ne pokreću odgovornost direktora zbog nezakonitoga postupanja. — Zašto? Zato jer to političko vodstvo općina Brača i Grada Supetra ne smatraju svojim poslom, makar im je zakonska obveza kao vlasnicima Vodovoda osigurati zakonito postupanje direktora kojega su postavili u javnom poduzeću, stoji u priopćenju objavljenomu na službenoj stranici Udruge.

Iz Udruge se čude da nitko nije pokrenuo pitanje opoziva direktora
Na naš upit toj udruzi hoće li se zbog ponašanja Vodovoda obratiti i određenim institucijama, ističu kako za sada smatraju da su vlasnici i upravitelji bračkoga Vodovoda, odnosno načelnici općina i gradonačelnica Grada Supetra, “dužni svoje poduzeće dovesti u stanje zakonitoga poslovanja”. Iz Udruge su neugodno iznenađeni činjenicom da ni nakon odluke suda iz 2018. godine kojom je naređeno Vodovodu da vrati vodomjer stanarima koji su bili ostali bez vode, nema promjena u tom poduzeću. — Interesantno je što nitko do sada od njih nije pokrenuo pitanje zakonitoga rada direktora, kao i njegov opoziv zbog ponavljanja nezakonitih radnji, poručili su iz Udruge.

Dužni su nam osigurati zakonima propisano postupanje javnoga poduzeća
Na kraju podsjećaju kako je pravo na dostupnu vodu i odvodnju ljudsko pravo te Ustavom Republike Hrvatske zajamčeno pravo. — Načelnici sedam općina Brača i gradonačelnica Supetra dužni su nam osigurati zakonima propisano postupanje javnoga poduzeća u vlasništvu jedinica lokalne samouprave otoka Brača, zar ne?, pita se Udruga “Za naš Supetar”.

— Direktor i “njegovo javno poduzeće” nastavljaju po istom, nadasve neustavnom i nezakonitom principu otuđivati vodomjere neplatišama, umjesto procedure koja je zakonom propisana i koju je taj isti direktor objavio i poslao svakom kućanstvu na svakom računu, svaki mjesec. Dakle, može mu se, a ne da nije znao, ističe Udruga “Za naš Supetar”, navodeći kako ni Nadzorni odbor ni Skupština Vodovoda ne pokreću pitanje odgovornosti direktora Tonča Trutanića zbog nezakonitoga postupanja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...