Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Oglasio se i Stožer civilne zaštite u Nerežišćima: Zabilježili smo ukupno 27 slučajeva oboljenja. Na dnevnoj bazi pratimo stanje i provodimo mjere

Stožer civilne zaštite općine Nerežišća oglasio se u srijedu, 28. listopada, priopćenjem s obzirom na novonastalu situaciju i pojavu osoba koje su pozitivne na koronavirus na području te Općine.

Izvor zaraze nije poznat
— Nakon 47 dana bez i jednoga Covid pozitivnoga slučaja, jučer su na području Općine Nerežišća zabilježene dvije novooboljele osobe, obe s prebivalištem u Nerežišćima te danas još jedna osoba s prebivalištem u Donjemu Humcu. Zasad nemaju ozbiljnije simptome te se provodi epidemiološka obrada. Izvor zaraze nije poznat, piše u priopćenju lokalnoga Stožera koji se obratio javnosti nakon što su evidentirani novi slučajevi oboljenja.

Do sada ukupno 27 slučajeva oboljenja
— Od početka epidemije zabilježili smo ukupno 27 slučajeva oboljenja u Općini Nerežišća, i to 20 oboljelih u svibnju, po jedan slučaj u srpnju i kolovozu, dva u rujnu i (zaključno s današnjim danom) tri u listopadu. Kod većine oboljelih nije bilo ozbiljnijih simptoma, dok su dvije osobe bile hospitalizirane, ali na sreću su se uspješno oporavile. Smrtnih slučajeva nije bilo, poručio je lokalni Stožer civilne zaštite.

Na dnevnoj bazi prati stanje i provodi mjere
Napomenuo je u priopćenju kako od 17. ožujka sve do danas na dnevnoj bazi prati stanje i provodi mjere na suzbijanju epidemije koronavirusa na području Općine. — Stožer broji 7 osoba, uključujući predstavnike Ravnateljstva civilne zaštite, Crvenoga križa, Doma zdravlja, MUP-a i DVD-a Supetar. U rad Stožera su aktivno bili uključeni i službenici Jedinstvenoga upravnog odjela Općine Nerežišća, pojasnio je Stožer u priopćenju.

Uspjeli smo zadržati situaciju pod kontrolom
— Savjesnom provedbom mjera u objektima dječjega vrtića i škole, u poštanskom uredu, trgovinama, ugostiteljskim objektima i drugim objektima s većom fluktuacijom ljudi, uspjeli smo zadržati situaciju pod kontrolom. Za vrijeme vjerskih obreda u našim mjestima, mjere se uredno provode. Pogrebi se odvijaju na siguran, primjeren i dostojanstven način. Imali smo slavlja Prve svete Pričesti u Nerežišćima i Dračevici koja su također održana uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, naglasio je lokalni stožer.

Za očekivati je porast broja zaraženih
Upozorio je pri tom kako je, s obzirom na veliki broj novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije, za očekivati da će se u sljedećemu razdoblju povećati brojke i na području Općine Nerežišća. Nepovoljan razvoj događaja moguće je spriječiti uz malo odricanja i vlastite odgovornosti, poručili su iz Stožera, uputivši stanovnike na dosljednu provedbu svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

— Od početka epidemije zabilježili smo ukupno 27 slučajeva oboljenja u Općini Nerežišća, i to 20 oboljelih u svibnju, po jedan slučaj u srpnju i kolovozu, dva u rujnu i (zaključno s današnjim danom) tri u listopadu. Kod većine oboljelih nije bilo ozbiljnijih simptoma, dok su dvije osobe bile hospitalizirane, ali na sreću su se uspješno oporavile. Smrtnih slučajeva nije bilo, poručio je lokalni Stožer civilne zaštite u priopćenju objavljenomu u srijedu, 28. listopada (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...