Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Oglasio se i supetarski HDZ: “Kampanja ne može biti opravdanje za širenje mržnje i omalovažavanje Domovinskoga rata”

Supetarski HDZ oglasio se danas, 1. svibnja, na dan 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Bljesak”, komentirajući izjavu gradonačelnice Supetra Ivane Marković (SDP) o postupku predsjednika Zorana Milanovića koji je napustio današnji skup u Okučanima zbog muškarca s majicom na kojoj je bilo napisano “Za dom spremni”.

HOS je legitimna postrojba
— Treba razlučiti Ustaški pokret od HOS-a koji je legitimna postrojba koja je oslobađala Republiku Hrvatsku od srpsko-četničke agresije, stoji u objavi HDZ-a Supetar.

Kampanja nije opravdanje
— Gradonačelnica Marković opet se pogubila u svojim samopromotivnim objavama! Njena kampanja ne može biti opravdanje za širenje mržnje i omalovažavanje Domovinskoga rata i palih za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske, poručili su iz supetarskoga HDZ-a.

Supetarski HDZ očitovao se na komentar gradonačelnice Ivane Marković, naglasivši kako je potrebno razlučiti Ustaški pokret od HOS-a koji je, kako su objavili, bio legitimna postrojba u oslobađanju Hrvatske od srpsko-četničke agresije (izvor: HDZ Supetar)

Premijer ocjenio da postupak predsjednika stvara razlike
Predsjednik Milanović komentirao je događaj u Okučanima, rekavši da je on održan u organizaciji Ministarstva obrane, a ne njegova Ureda. — To je stvar organizatora. Radi o namjernoj provokaciji s kojom smo računali. Ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj, poručio je Milanović novinarima, napomenuvši kako neće sudjelovati ubuduće “gdje god bude ovakva situacija”. Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocjenio je da postupak predsjednika doprinosi stvaranju razlika, a što, kako je rekao, nije dobro. — Naša je obveza da ostanemo ovdje, poručio je predsjednik Vlade, dodavši kako svi oni koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanje, pa tako, rekao je, i pripadnici HOS-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je danas, 1. svibnja, vijenac i upalio svijeću ispred spomenika svim poginulim hrvatskim braniteljima u vojno-redarstvenoj akciji “Bljesak” u Okučanima kojom je prije 25 godina hrvatska vojska oslobodila okupirana područja zapadne Slavonije

Podjelite:

You may also like...