Oglasio se prozvani Franjo Raguz: “Ivana Marković uz suradnju pojedinaca iz PP Brač vrši pritisak prema policiji kao instituciji koristeći svoj položaj”

Nakon što je gradonačelnica Ivana Marković objavila na Facebooku 5. svibnja da je Franjo Raguz osoba koja stoji iza lažnoga profila koji je kleveće, a zbog čega je podignula kaznenu prijavu te objave dopisa koji je Policijska postaja Brač u svezi pokretanja privatne tužbe poslala gradonačelnici Marković, uredništvo portala BRAČ danas nazvao je prozvani Raguz, a nedugo zatim poslao nam i svoje priopćenje.

Marković je u objavi na Facebooku poručila da je osoba koja se nalazi iza lažnoga profila Franjo Raguz, i to kako dalje navodi, “bliski prijatelj predsjednika HDZ-a Supetar, koji se s njim vozika u autu, odlazi kod njega u kuću i pije kave po Supetru”. — Franjo Raguz je očito bio taj koji je pritiskao tipkovnicu i enter, ali na vama je da procijenite da li se tu radi o jednoj ili više osoba, napisala je Marković, dodavši kako je Raguz bio osoba koja je “u rekordnom roku od pola sata imala ono što su samo 13 vijećnika Grada Supetra imali preko e-sjednica i revno objavljivala poluinformacije i manipulacije”. — Da li je Franjo Raguz zaista osoba koja ima koristi ovo sve radit, pita se gradonačelnica.

Evo što je prozvani Raguz napisao u priopćenju.

Progonjeni smo po nalogu Ivane Marković
Nakon objave teksta u Slobodnoj Dalmaciji 3. travnja 2020. godine, ja i moja obitelj bivamo aktivno progonjeni po nalogu Ivane Marković. Odmah sljedećega dana Grad Supetar šalje komunalnoga redara da premjerava moju kuću, s metrom u ruci, koji se usput i prijeti. O svemu je obaviještena Policijska postaja Brač.

Gradonačelnica prstom upire u moju obitelj
Početkom ove godine pozvani smo od strane Policijske uprave Split jer gradonačelnica Ivana Marković podiže kaznenu prijavu i upire prstom u moju obitelj u svezi prijetećih poruka. PU Split obavila je sve zakonom propisane radnje prilikom našega odaziva u svojstvu građana i utvrdila da nismo povezani s tom prijetnjom i drugim iznesenim navodima!

Uputili su nas da podnesemo prijavu unutarnjoj kontroli
PP Brač nakon nekoga vremena ponovo radi pritisak te inzistira sada preko drugoga inspektora u PU Split da se ponovo javimo po istomu predmetu i zbog istoga djela u svojstvu građana, što biva okarakterizirano kao – kršenje naših prava i bivamo upućeni na podnošenje prijave unutarnjoj kontroli, od čega odustajemo. Ivana Marković, izgledno uz suradnju pojedinaca iz PP Brač, vrši direktan pritisak prema policiji kao instituciji koristeći svoj položaj, a koja uslijed toga dolazi u nesklad sa zakonom.

Time sam izgleda postao neprijatelj
Neistinite su izjave gradonačelnice Ivane Marković da me osobno ne poznaje! Upoznali smo se na način da me pozvala “da se dogovorimo” kako plaćati odvoz smeća što sam odbio, tražio sam uvjete poslovanja i time sam izgleda postao neprijatelj. S gradom Supetrom i KD Grad imam brojne sudske postupke koji u pravilu završavaju u moju korist. Pojedini postupci traju i više od 7 godina zbog odugovlačenja prvenstveno grada Supetra.

Brojne sudske procese inicirala je upravo gradonačelnica
Opsjednutost gradonačelnice vidljiva je upravo u brojnim sudskim procesima koje je upravo ona inicirala. Možda činjenica da jedan od većih spisa sadrži i jako komprimitirajuću dokumentaciju po gradonačelnicu je razlog za ovakav bezrazložni napad i prozivanje za nešto s čim nemam veze osim činjenice da poznajem prozvane ljude i podržavam njihov rad.

Pokušava se izvršiti pritisak na državne institucije
Na ovaj način pokušava se izvršiti pritisak na institucije ove države i mene kao građanina koji je sve probleme s Ivanom Marković rješavao putem suda od 2012. pa do današnjih dana. Od dana kad je radila u KD Grad do danas kada je gradonačelnica. U proteklih 9 godina moji su odvjetnici radili u skladu sa zakonom, a ja sam svojim prisustvom u sudskim postupcima poklonio vjeru pravnom sustavu.

Tko je krim-inspektor spreman izvršiti naloge da bi se meni nanijela šteta utvrdit će sud
Osvrnuvši se na dopis PP Brač koji je priložen objavi gradonačelnice Marković na Facebooku, Raguz ističe sljedeće: — Dopis PP Brač po svom sadržaju je upitno naivan, a činjenica da su opet u neskladu sa zakonom govori da je djelatnik zloupotrijebio svoje ovlasti. Tko je krim-inspektor PP Brač koji je spreman izvršiti sve naloge da bi se meni nanijela šteta, utvrdit će sud. Pretenciozno napisana izjava nakon što je PP Split utvrdila da nemam nikakve veze je očito podmetanje nelogičnosti. Pomaže li ovim činom djelatnik PP Brač Ivani Marković da nezakonitim putem ostvari nešto što je zakonski odbijeno? Ako je istina što je potpisao, kako je propustio osumnjičiti nekoga, napisao je Raguz u priopćenju.

Ne vidim krimen u izjavi da sam simpatizer HDZ-a
— Osobno sam bio upoznat u toku dana sa svim osobama uključenim u ovu klevetničku radnju koja je eto dala priliku nekima i da se prijete, što ćemo isto riješiti u skladu sa zakonom. Što se tiče samoga HDZ-a, ne vidim razloga za prozivanje, kao ni krimena u mojoj izjavi da sam simpatizer. Ja sam svoje razmišljanje iznio u navedenom novinskom članku i potpisao se imenom i prezimenom.

Poduzet ćemo sve zakonom dozvoljene radnje
— Danas (5. svibnja, op. a.) saznao sam iz klevetničke objave i da me se prati, uhodi, pokušavaju podmetnuti komprimitirajući dokazi, vodi evidencija s kim se i gdje viđam i poziva na neku osvetu. U što skorijem vremenu poduzet ćemo sve zakonom dozvoljene radnje u svezi ove klevete prema svim sudionicima, poručio je u priopćenju prozvani Raguz.

gradonačelnica Supetra Ivana Marković (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...