PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Općina Nerežišća poziva na ostvarivanje prava na subvencioniranu cijenu vode

Općina Nerežišća ovih je dana uputila poziv onima koji imaju prijavljeno boravište na području te općine, a u njoj borave najmanje 183 dana godišnje i nisu priključeni na sustav javne vodoopskrbe, da se jave u prostorije jedinice lokalne samouprave, odnosno općine ukoliko žele ostvariti pravo na subvencioniranu cijenu vode za ljudsku potrošnju. Takav način pomoći predviđen je Zakonom o otocima. Poziv je otvoren do petka 19. travnja, a zainteresirani podatke mogu dostaviti na e-mail općine ili ih donijeti osobno u prostorije Općine Nerežišća.

Iz Općine napominju kako od stupanja na snagu novoga Zakona o otocima količina vode po subvencioniranoj cijeni nije više određena po kućanstvu (20m3 mjesečno), već po pojedinomu stanovniku (5m3 mjesečno, odnosno 45 m3 godišnje). Pozivaju zato stanovnike da na vrijeme u Općinu jave eventualne promjene.

Novim Zakonom o otocima uvedene su i dodatne kategorije korisnika koje ostvaruju pravo na subvencioniranu vodu. Jedna od njih su fizičke i pravne osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost na otoku – otočni gospodarstvenik.

Nerežišća (izvor: wikipedia.org)

crkvica Sv. Petra i Pavla u središtu Nerežišća (izvor: wikipedia.org)

Podjelite:

You may also like...