Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Općina Nerežišća stipendira polaznike Klesarske škole

Općinsko vijeće Općine Nerežišća jednoglasno je donijelo Odluku o stipendiranju učenika s područja te općine – polaznika Klesarske škole u Pučišćima, objavila je Općina Nerežišća na svojoj službenoj Facebook stranici. Pretpostavljamo da se radi o stipendiranju učenika u novoj školskoj 2019./2020. godini.

Objavljeni su i uvjeti koje kandidati za stipendiju trebaju ispunjavati: 1. polaznik treba biti učenik četverogodišnjega ili trogodišnjega programa Škole, 2. polaznik treba prvi put upisati razred, 3. polazniku ne smiju biti izrečene pedagoške mjere, prekršajne ili kaznene sankcije, 4. polaznik treba ima prebivalište na području Općine Nerežišća, 5. polazniku roditelji/staratelji trebaju imaju prebivalište na području Općine Nerežišća, 6. polaznik ne smije biti korisnik druge stipendije. Općina Nerežišća objavila je i da će se stipendije dodjeljivati u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna.

Za 2019. godinu ta je bračka općina donijela proračun u visini od 13.030.880,00 kuna, a u istome iznosu planirani su i rashodi. Zanimljiv je podatak da je na rashodu za zaposlene iz proračuna planirano gotovo 1 milijun i 200 tisuća kuna. Za stipendiranje učenika i studenata u proračunu je planirano 30.000 kuna. Neprofitnim organizacijama, odnosno udrugama, Općina će uplatiti 42.000 kuna, a kad se tome pridoda i pomoć sportskim udrugama, onda je to nešto više od 80.000 kuna. Najveća proračunska sredstva bit će namijenjena komunalnoj infrastrukturi.

polaznike Klesarske škole u Pučišćima s područja Općine Nerežišća očekuje stipendija u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna (foto: J. Bašić)

polaznike Klesarske škole u Pučišćima s područja Općine Nerežišća očekuje stipendija u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...