PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Općini Selca odobrena sredstva za izgradnju i opremanje novoga vatrogasnog doma

Kako najbolje koristiti nepovratna sredstva iz Europskih fondova, a prijavom na natječaje, potvrđuje i općina Selca kojoj je, nakon što je aplicirala na natječaj, odobreno 7,5 milijuna kuna za izgradnju i opremanje vatrogasnoga doma u Selcima.

Ugovor je potpisan još u listopadu
Sredstva su Općini odobrena u sklopu mjere 7.4.1., a ugovor je potpisan još u listopadu u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković, koja je tako podržala 39 novih ugovora o financiranju provedenih natječaja iz Mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”.

Svoj posao obavljaju profesionalno i kvalitetno
— Kraj je ovo dugoga i neizvjesnoga puta koji je završio na najbolji mogući način za naše Dobrovoljno vatrogasno društvo. Izgradnjom novoga vatrogasnog doma naša općina rješava pitanje smještaja vatrogasaca koji su do sada nažalost bili podstanari u potpuno neprimjerenim uvjetima, što ih ni u jednom trenutku nije sprječavalo da svoj posao obavljaju profesionalno i kvalitetno, istaknuo je mladi općinski načelnik Ivan Marijančević.

Planirani su i drugi društveni sadržaji
Napomenuo je da su u novim prostorima planirani i različiti drugi društveno korisni sadržaji koji će, kako je dodao, “biti na ponos cijele općine”.

Spremni smo i za druge natječaje
Načelnik Selaca istaknuo je da je to već treći EU projekt koji se provodi na području općine Selca. — Spremni smo s dokumentacijom i za druge natječaje uz pomoć kojih planiramo osigurati više od 5 milijuna eura za zaštitu i obnovu vrijedne općinske imovine, poput Didolića dvora, istaknuo je Marijančević.

ugovor kojim su odobrena sredstva općini Selca za izgradnju i opremanje vatrogasnoga doma potpisan je u Ministarstvu poljoprivrede (izbor: Vatrogasci Selca)

Podjelite:

You may also like...