Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

OPET SE OGLASILA: Gradonačelnica Supetra komentirala slučaj Damira Škare: “Što veći križevi sa kojima se fotografirao, to veći grijesi”

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP) ne miruje. Ponovno se oglasila preko društvene mreže, i to facebooka, komentirajući aktualne društvene situacije. U petak, 6. rujna, komentirala je tako slučaj Damira Škare koji je ovih dana u središtu medijskoga interesa zbog optužbi u spolno zlostavljanje svoje tajnice.

Novinari su djelovanjem u društvu brži od institucija
— I još jednom su novinari ti koji su svojim djelovanjem u društvu brži od institucija koje su za to osnovane. Nedopustivo je to da se tek nakon 23 dana nakon svjedočenja žrtve i to nakon priče novinara sve pokrenulo, poručila je u svojoj objavi supetarska gradonačelnica, poznata po čestim istupima preko svoje facebook stranice.

Nema razloga za nepostupanje, zataškavanje ili opravdanje zločina
— Možemo se samo zapitati koliko je žena koje nisu imale snage da naprave taj korak kao ova hrabra žena, napisala je Marković, aludirajući očito na tajnicu uhićenoga Škare koja je podnijela protiv njega kaznenu prijavu za spolno nasilje. — Nikakav status u društvu ne smije biti razlog za nepostupanje institucija, zataškavanje ili opravdanje nekoga zločina, a pogotovo seksualnoga napastovanja, objavila je prva žena grada Supetra. Na kraju je poručila: — Što se tiče Škare, što veći križevi sa kojima se fotografirao, to veći grijesi.

Predsjednicu i premijera prozvala je za odgovornost za brojne napade na pripadnike drugih nacionalnosti
Supetarska gradonačelnica nedavno je u svojoj facebook objavi opleta i po hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar–Kitarović i predsjedniku hrvatske Vlade Andreju Plenkoviću u slučaju nedavnih napada na osobe druge nacionalnosti. Tada ih je izravno prozvala za odgovornost, poručivši: — Oboje svojim mlakim reakcijama snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike dugih nacionalnosti samo radi toga što pripadaju drugoj vjeri ili drugačije pričaju. Svojim su činjenjem ili nečinjenjem izravno utjecali na širenje nevjerojatne količine mržnje u društvu.

Grad Supetar trese skandal zbog mogućih financijskih malverzacija
Zanimljivo, u trenutku dok supetarska gradonačelnica komentira afere po Hrvatskoj i čelne osobe političke scene, od predsjednice do premijera, Grad Supetar nalazi se u skandalu zbog financijskih malverzacija koje je počinila osoba iz Odsjeka za gradske prihode, a protiv koje je podignuta kaznena prijava te je ista brzo udaljena s posla do okončanja započetoga postupka. Grad Supetar nije puno komentirao aferu. Samo je u priopćenju objavljenom 2. rujna na službenim stranicama kratko poručio: — U vođenju Grada i upravljanju financijama nema mjesta za bilo kakve pogreške ili nezakonite radnje. Jesu li u pitanju tek pogreške ili nezakonite radnje trebala bi otkriti istraga.

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (izvor: facebook Ivana Marković)

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković u posljednjoj poruci objavljenoj na facebook stranici komentirala je slučaj Damira Škare, bivšega saborskoga zastupnika HDZ-a (izvor: facebook Ivana Marković)

Podjelite:

You may also like...