ORDINACIJA BEZ INTERNETA Ivana Marković prozvala županijski Dom zdravlja: Ne treba im staklena kugla da znaju što će se desiti nakon neplaćanja računa

Prema pisanju gradonačelnice Supetra Ivane Marković (SDP) na Facebooku 27. kolovoza, ginekološka ordinacija u Supetru, jedina ordinacija takve vrste na otoku, ostala je bez interneta, pa je time ordinaciji otežano poslovanje.

Marković je imala potrebu javno komentirati taj slučaj, prozvavši ustanovu koja je nadležna nad ordinacijom, a radi se o županijskomu Domu zdravlja. U specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji i nakon umirovljenja radi dr. Branko Jašić, i to na pola radnoga vremena, nakon što se javio na natječaj, s obzirom da nije bilo zainteresiranih za rad u toj ordinaciji.

I dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena
— Jutros je 67 pacijentica obrađeno u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi ginekologa koji je navršio 70 godina i koji i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. Jer nema drugi tko. Istoj je isključen internet i telefon zbog višemjesečnoga neplaćanja računa od strane Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, objavila je gradonačelnica Marković.

“Nadam se da vam je organizacija toliko sposobna”
Apelirala je na županijski Dom zdravlja da otkloni problem. — Ovim putem molim Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije da plati račune interneta za ginekološku ordinaciju u Supetru jer ako “nemaju staklenu kuglu da vide točan datum kada nekoga treba uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65 godina” ne treba im staklena kugla da znaju što će se desiti nakon neplaćanja računa. Molim da se računi hitno plate i osposobi ordinacija za takav kakav rad jer se nadam da vam je organizacija toliko sposobna, napisala je Marković.

Dr. Rađa: Kad su privatne pare u pitanju onda se gleda svaka žarulja
O brizi za ginekološku ordinaciju u Supetru već je pisao BRAČ danas. Treba podsjetiti da je dr. Jašić uvjetovao svoj nastavak rada u toj ordinaciji, nakon odlaska u mirovinu, i to samo ako se u njoj osigura sva adekvatna oprema, od sterilizatora i ultrazvuka do primjerene rasvjete. Budući da se od 9. prosinca prošle godine ordinacija nalazi u Domu zdravlja te nije više privatna specijalistička ordinacija, njezino uređenje trebao bi osigurati županijski Dom zdravlja. — Ovdje postavljam pitanje kako je dr. Jašić sam sebi dopustio da u svojoj privatnoj ordinaciji radi, a da ne promjeni žarulju ili nema adekvatnoga sterilizatora. Inače, ovo je doslovno riješeno u jedno jutro (utorak ujutro), ali košta. Očigledno kad su privatne pare u pitanju onda se gleda svaka žarulja, a kad su javne onda se uvjetuje u dan ili sat, poručio je tada ravnatelj županijskoga Doma zdravlja dr. Marko Rađa.

specijalistička ginekološka ordinacija u Supetru (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...