PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Osam novooboljelih od koronavirusa na Braču. Do sada obrađeno 49 testova, u obradi su još 42 uzorka. Do kraja dana bit će poznati rezultati

Stožer civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 10. svibnja, kako je do sada obrađeno 49 testova s Brača te je prema rezultatima tih testova osam osoba pozitivno na virus covid-19.

Još 43 testa u obradi
Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo priopćio je kako su tri osobe oboljele iz Supetra, tri iz Nerežišća te po jedna iz Pučišća i Milne. U obradi se nalaze još 43 testa s Brača, a rezultati tih testova bit će poznati do kraja dana.

Danas se nastavljaju testiranja
Epidemiolozi Nastavnoga zavoda za javno zdravstvu jučer su testirali ukupno 92 osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama, i to u Nerežišćima gdje je najveći broj novooboljelih te u gradu Supetru. Žarište infekcije poteklo je iz Nerežišća gdje se vratio pacijent s liječenja iz splitskoga KBC-a, a kojega su posjetili rodbina i prijatelji.

Susjeda pozitivnoga prebačena u bolnicu
Nakon što je oboljela susjeda toga pacijenta, a riječ je o starijoj ženskoj osobi koja je prebačena u bolnicu, a imala je, kako saznajemo, i druge zdravstvene tegobe, odmah su obavljena testiranja, a bris je uzet od 37 osoba, od kojih su 22 osobe bile pozitivne na koronavirus. Dr. Željka Karin, ravnateljica županijskoga NZJZ-a, potvrdila je da će se danas uzeti još 10 briseva na Braču.

Stožer civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije izvijestio je nedavno kako je do sada obrađeno 49 testova s Brača te je prema rezultatima tih testova osam osoba pozitivno na virus covid-19. U tijeku je obrada još 42 uzorka, čiji će rezultati biti objavljeni naknadno (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...