Osigurano u proračunu gotovo 3,5 milijuna kuna samo za potrebe odgojno-obrazovnih ustanova

Načelnica Općine Bol Katarina Marčić objavila je da je na 7. sjednici Općinskoga vijeća u Bolu usvojen proračun Općine Bol za 2022. godinu.

Podsjetila je da je krajem studenoga Općinskome vijeću predložila proračun za sljedeću godinu te vijećnike pozvala da se u izradu lokalnoga proračuna uključe amandmanima.

Svi su amandmani prihvaćeni
Stigla su tako tri amandmana na prijedlog općinskoga proračuna. — Amandmane u ukupnome iznosu od 470.000 kuna predložili su Nataša Paleka Jakšić, i to donaciju KJD Jidro i Udruzi Brački pupoljci, zatim Lea Marinković za podizanje kamenoga ogradnoga zida u ulici Uz obalu i vijećnik Ante Selak koji je tražio povećanje donacije Osnovnoj školi te povećanje konta spasilačka i zaštitarska služba na Zlatnome ratu. Svi su prihvaćeni te je Proračun za 2022. godinu većinom glasova usvojen, istaknula je načelnica Marčić.

Osnovnoj školi Bol u 2022. godini pomoć od 200.000 kuna
Prihodi i rashodi Općine Bol planirani su u iznosu od 23,4 milijuna kuna, i to bez zaduživanja. — Od velike nam je važnosti ulagati u našu budućnost, našu djecu, stoga smo osigurali sredstva za pomoć učenicima i studentima kroz dodjelu stipendija, sufinanciranje prijevoza i radnih bilježnica. Srednjoj školi Bol planiramo pomoć u iznosu 380.000 kuna, te dodatnih 100.000 kuna za prijevoz putnika. Osnovnoj školi Bol planiramo pomoć od 200.000 kuna, te 60.000 kuna za financiranje radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala, naglasila je načelnica koja je u svibnju na lokalnim izborima započela svoj mandat na čelu bolske Općine.

Za potrebe predškolskoga odgoja i obrazovanja 2,7 milijuna kuna
— Za kulturu izdvajamo 1.546.000 kuna, a za potrebe predškolskoga obrazovanja 2.752.000 kuna. Kroz program socijalnih potreba nastavljamo podupirati starije, nemoćne i potrebite, ali i naše najmlađe sugrađane i njihove obitelji, posebice one s više djece. Nastavljamo s ulaganjima u održavanja i modernizaciju postojećih komunalnih sustava javne rasvjete, odvodnje, kanalizacije kao i održavanje javnih zelenih površina i nerazvrstanih cesta, poručila je Marčić.

Srednja škola u Bolu u 2022. godini iz lokalnoga proračuna dobit će 380.000 kuna, kao i 100.000 kuna za troškove prijevoza učenika putnika (izvor: Srednja škola Bol)

Podjelite:

You may also like...