PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Osnivač Lječilišta u Bolu najavio: “Ako mi ne stornirate izdane račune, zatvorit ću lječilište, a vi ćete gradonačelniče objasniti građanima zašto sam primoran zatvoriti medicinsku ustanovu”

— Ukoliko me kao medicinsku ustanovu ne oslobodite plaćanja navedenih davanja te ne stornirate izdane račune, ja ću u roku od 60 dana zatvoriti Lječilište Bol, pa neka vaši građani kojih mi je najviše žao, a koji ne snose krivicu, idu u Supetar na liječenje, tako je navedeno u žalbi Ivana Dujmovića, osnivača Lječilišta u Bolu, koju je uputio tamošnjem Općinskom vijeću, a koje je za danas, 28. srpnja, sazvao predsjednik vijeća Matko Baković u prizemlju Doma kulture.

“Na rubu sam bankrota”
Osim toga, Dujmović u žalbi ističe i sljedeće: — Shodno tome, vi ste im dužni objasniti kao cijenjeni gradonačelnik razlog zašto sam ja bio primoran zatvoriti medicinsku ustanovu u Bolu. Dujmović je nezadovoljan nametima koje plaća, prvenstveno komunalnim doprinosom i spomeničkom rentom te tvrdi kako je njegovo poslovanje otežano i gotovo pred bankrotom. — Cijenjeno poglavarstvo, cijenjeni predsjedniče, molim vas da mi vjerujete da sam na rubu bankrota, napisao je voditelj bolskoga Lječilišta koji je tu ustanovu osnovao i otvorio u sklopu hotela “Ivan” te ona radi kao Bolnica za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, a ima i rješenje Ministarstva zdravstva za stacionarnu bolnicu s 50 kreveta. Napomenuo je kako komunalni doprinos i spomeničku rentu ne plaća ni u Samoboru ni u Supetru. Dodao je kako mu troškove ne priznaje Ministarstvo budući da je, kako navodi, “medicinska ustanova koja spada u humanu medicinu”.

Svake godine u minusu 50.000 kuna
Dujmović ističe da zbog koronavirusa nema pacijenata, a pojasnio je kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje plaća usluge po zaprimljenim računima i odrađenim uslugama po pacijentu. — Naša računica iznosi 6 pacijenata dnevno, uvećano za 24 radna dana što iznosi 1.800 kuna mjesečno. Bruto plaća djelatnici iznosi 7.000 kuna te sam svake godine u minusu 50.000 kuna u Bolu. Da ne upravljam lječilištem u Supetru koje radi dobro i pokriva sve minuse, Lječilište u Bolu bih odmah zatvorio, ističe Dujmović. Naglasio je kako je revolt građana već osjetio kada je, kako je naveo, “jednom prilikom već to najavio”.

Žalba na dnevnom redu sjednice Općinskoga vijeća
— Ionako otežano poslovanje znatno je ugroženo zbog Covid-19 te nevoljkosti građana da dolaze na liječenje, poručio je voditelj toga lječilišta te zatražio pisano očitovanje na žalbu koju je Općina Bol zaprimila još 26. lipnja. Žalba Lječilišta Dujmović danas će se, uz ostalo, naći na dnevnom redu sjednice Općinskoga vijeća čiji je početak najavljen u 17.00 sati.

Vijećnici Općinskoga vijeća u Bolu danas, 28. srpnja, odlučivat će o žalbi Lječilišta Dujmović iz Bola na 5. sjednici koja je sazvana u 17.00 sati u prizemlju Doma kulture (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...