Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Otočanima se sprema povećanje cijene vode. Za danas najavljena Skupština bračkoga Vodovoda na kojoj bi se trebala donijeti odluka

Hoće li otočanima porasti cijena vode? Po svemu sudeći hoće. Potvrdili su nam to i neki od članova skupštine Vodovoda Brač uoči sjednice Skupštine toga društva koja je najavljena za danas, 18. prosinca, u zgradi Vodovoda u Supetru s početkom u 10.30 sati.

Cijena vode porasla bi za prosječnu bračku obitelj za 45,00 kuna
Predsjednik skupštine bračke tvrtke Zdenko Tonšić sazvao je sjednicu Skupštine za danas, na kojoj bi se trebalo odlučiti o cijeni vode. Uprava Vodovoda planirala je povećanje cijene vode za prosječnu bračku obitelj od 45,00 kuna mjesečno. Zanimljivo, kako se u isto vrijeme u toj tvrtki planira i povećanje plaća za zaposlene u sljedećoj godini od 8 posto, a prema dostupnim podacima, i u ovoj godini rasle su plaće u Vodovodu za 8 posto.

Načelnik Bola tvrdi da postoji opravdana potreba da se podigne cijena vode
— Mi smo trinaest godina sa starom cijenom vode te smo najniži s cijenom vode na otocima i u priobalju i postoji opravdana potreba da se cijena vode digne. Što se tiče povećanja osobnih dohodaka za plaće radnika tvrtke, to nećemo podržati, rekao je načelnik Bola Tihomir Marinković, dodavši da radnici Vodovoda imaju kvalitetne plaće i ujedno najavivši kako će se izjasniti predstavnik bolske općine u Skupštini Boris Škrbić. Načelnik bolske Općine Marinković poručio je da je napravljena dubinska analiza poslovanja bračkoga Vodovoda te je predloženo povećanje cijene vode kako bi se moglo stabilno poslovati. Osvrnuo se i na nastavak gradnje nove zgrade bračkoga Vodovoda u poduzetničkoj zoni Žedno-Drage, dodavši da će se ona nastaviti iz ušteđenih sredstava tvrtke, zatim sredstvima od prodaje zemljišta gradu Supetru te podizanjem kredita.

Gradonačelnica Supetra protiv povećanja cijene vode i plaća za zaposlene
Protiv podizanja cijene vode za bračke obitelji, kao i novoga zaduživanja kroz najavljeni kredit od 15 milijuna kuna i povećanja plaća za zaposlene oštro je ustala supetarska gradonačelnica Ivana Marković. — Naravno da Grad Supetar neće podržati ovaj prijedlog te je sva odgovornost na osnivačima, odnosno jedinicama lokalne samouprave koji su ponovo odabrali istoga direktora, rekla je gradonačelnica Marković i dodala: — Mogu samo još jednom ponoviti da se ovim poduzećem ne upravlja na dobar način i u konačnosti će sve ove troškove i loše odluke snositi građani.

Općina Sutivan neće podržati planirano povećanje cijene vode i kreditno zaduživanje tvrtke
Povećanje cijene vode, kao ni kreditno zaduživanje, neće podržati ni općina Sutivan. Ranko Blažević pojasnio je da su u zadnjih deset godina plaće u Vodovodu porasle s 4,3 milijuna kuna na 7 milijuna kuna, a broj radnika, kako je rekao, ostao je isti. Upit smo poslali i direktoru bračkog Vodovoda Tončiju Trutaniću i zatražili pojašnjenje prijedloga o povećanju cijene vode i kreditnom zaduživanju tvrtke, ali do zaključenja ovoga teksta nismo primili odgovor. Tonči Trutanić novi mandat za direktora dobio je na sjednici Skupštine koja je održana 31. listopada ove godine. Nakon burne rasprave većinom glasova skupštinara ukazano mu je povjerenje da i dalje upravlja bračkom tvrtkom.

Uprava Vodovoda planira povećanje cijene vode za prosječnu bračku obitelj od 45,00 kuna mjesečno. Zanimljivo, kako se u isto vrijeme u toj tvrtki planira i povećanje plaća za zaposlene u sljedećoj godini od 8 posto, a prema dostupnim podacima, i u ovoj godini rasle su plaće u Vodovodu za 8 posto (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...