PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

OTP banka uvela naknade za gotovinske isplate u poslovnicama. Na otoku Braču poslovnica samo u Supetru, građani nezadovoljni, a iz banke odgovaraju: “Smanjenjem broja transakcija podizanja gotovine u poslovnicama naši šalterski djelatnici imat će više vremena za savjetovanje klijenata oko korištenja proizvoda i usluga”

OTP banka očito ne prestaje iznenađivati svoje klijente. Nakon brojnih problema u poslovanju, a posebno u internetskom bankarstvu prijenosom iz Splitske banke u Otp banku, a čije je banci prema najavama prijetio ozbiljni gubitak klijenata, za korisnike te banke stiglo je nedavno i novo “iznenađenje”.

Za svaku gotovinsku isplatu od 100 kuna naknada je 4 kune
Od 22. studenoga protekle godine OTP banka uvela je naknadu za gotovinske isplate kuna s kunskih računa u svojim poslovnicama. — Naknada za gotovinske isplate kuna s kunskih računa u poslovnicama OTP banke iznosi 4 kune za transakcije u visini do 500.000 kuna, odnosno 100 kuna za transakcije iznosa većega od 500.000 kuna, odgovorili su iz te banke na naš upit, pojašnjavajući kako se naknada neće naplaćivati za gotovinske isplate manje od 100 kuna dnevno, kao i za isplate s računa za zaštićena primanja i računa s kojima raspolaže skrbnik, odnosno zakonski zastupnik poslovno nesposobnoga korisnika računa. Iz OTP banke odgovaraju kako se naknada neće odnositi ni za slijepe ili slabovidne osobe.

Građani nezadovoljni, posebno umirovljenici
Uvođenje naknade izazvalo je nezadovoljstvo kod brojnih korisnika. Posebno su nezadovoljni umirovljenici koji postupak OTP banke smatraju sramotnim u poslovanju. Razgovarali smo s njima ispred supetarske poslovnice, baš u vrijeme isplata mirovina te ističu kako su kao starije osobe navikli na preuzimanje sredstava na šalterima. Ne razumiju kako banci može pasti na pamet da njihova ionako skromna sredstva tereti s naknadama. Čuli smo i najavu napuštanja te banke, a jedna nam je umirovljenica rekla kako će radije putovati u Split po mirovinu nego bankarima ostavljati 4 pute po svakoj isplati.

Iz banke pozivaju korisnike da aktivnije koriste digitalne kanale
Što je pravi razlog uvođenja naknade i kako taj poslovni potez pravdaju iz OTP banke, odgovorili su nam sljedeće: — Trendovi u bankarskom poslovanju uključuju brzi razvoj korištenja digitalnih kanala te banke potiču klijente da aktivnije koriste digitalne kanale. Naime, smanjenjem broja transakcija podizanja gotovine u poslovnicama naši šalterski djelatnici imat će više vremena za savjetovanje klijenata oko korištenja proizvoda i usluga banke te stoje na raspolaganju svim klijentima za dodatnu pomoć oko korištenja kako bankomata, tako i ostalih digitalnih kanala poslovanja s bankom.

Aktivnih klijenata u supetarskoj poslovnici oko 6.500, a šest djelatnika na raspolaganju
Zanimljiva je i činjenica kako u supetarskoj poslovnici OTP banke, jedinoj poslovnici te banke na otoku, vladaju stalne gužve na šalterima. Treba dodati da je poslovnica OTP banke u Bolu zatvorena 26. travnja prošle godine, a taj je postupak banke izazvao veliko negodovanje među Boljanima. Još 31. prosinca 2015. godine ta je banka ključ u bravu stavila na vratima poslovnice u Pučišćima. Iako OTP banka u Supetru, prema podacima iz središnjice, ima šest djelatnika na raspolaganju korisnicima, aktivnih je klijenata doznajemo oko 6.500, pa je pitanje zašto banka ne pojača djelatnike na šalterima. Osim što će vam trebati dobroga strpljenja dok dočekate red na šalteru, banka se odlučila da svoje korisnike šalterskih usluga dodatno “nagradi” naknadom. Iz banke očito misle da će uvođenjem naknada otjerati klijente sa šaltera na bankomate.

Devet bankomata OTP banke na otoku
Prema informacijama iz banke, na otoku Braču OTP banka ima devet bankomata; 3 u Supetru, 2 u Bolu, a po 1 u Milni, Postirima, Pučišćima i Selcima. Napominju i kako je i tijeku postavljanje još jednoga bankomata u novootvorenom trgovačkom centru “Tommy” u poslovnoj zoni Žedno–Drage. — Ambicija nam je u budućnosti na otoku postaviti i takozvani BNA bankomat koji bi našim klijentima omogućio i polaganje gotovine bez potrebe dolaska u poslovnicu, poručila nam je Silvija Bareša iz OTP banke.

Od 22. studenoga protekle godine OTP banka uvela je naknadu za gotovinske isplate kuna s kunskih računa u svojim poslovnicama. — Naknada za gotovinske isplate kuna s kunskih računa u poslovnicama OTP banke iznosi 4 kune za transakcije u visini do 500.000 kuna, odnosno 100 kuna za transakcije iznosa većega od 500.000 kuna, odgovorili su iz te banke, pojašnjavajući kako se naknada neće naplaćivati za gotovinske isplate manje od 100 kuna dnevno. Na otoku Braču poslovnica OTP banke postoji samo u Supetru, dok su one u ostalim mjestima zatvorene (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...