Ova općina traži deset nezaposlenih žena koje će pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama

Općina Selca raspisala je u ponedjeljak, 7. lipnja, javni oglas za zapošljavanje žena u Općini Selca na projektu “Zaželi”. Riječ je o socijalnom projektu koji će omogućiti nezaposlenim ženama, a nakon što sklope ugovor s Općinom, pružanje potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama te osobama koje se nalaze u nepovoljnom položaju na području Općine Selca. Program zapošljavanja žena sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnoga fonda.

Program je u skladu s preporukama o unaprjeđenju žena na tržištu rada
Navedeni program u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i onima u nepovoljnomu položaju.

Traži se deset žena na puno radno vrijeme
Natječajem je određeno da se traži deset žena koje će u sklopu toga projekta raditi na određeno radno vrijeme, odnosno na dvanaest mjeseci četrdeset sati tjedno. Prema sadržaju natječaja, žene koje budu zaposlene pružat će pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, u pripremi obroka u kućanstvima korisnika; u održavanju čistoće stambenoga prostora korisnika te se brinuti o higijeni i pomoći pri oblačenju i svlačenju. Osim toga, zaposlene žene pomagat će starijim i nemoćnim osobama u dostavi lijekova, pomagala i plaćanju računa te razgovorom i druženjem pomoći im u njihovu uključivanju u društvo.

Zaposlene žene pohađat će program osposobljavanja
— Zaposlene žene pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika, i bit će obvezne pohađati i završiti jedan od ponuđenih programa obrazovanja, odnosno osposobljavanja radi povećanja znanja i vještina, kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada, stoji u natječaju koji je potpisao općinski načelnik Ivan Marijančević.

Natječaj je otvoren do 23. lipnja
Natječaj je namijenjen nezaposlenim ženama s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene kao nezaposlene u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Dobro je napomenuti i kako se natječajem traži vozački ispit B kategorije. Natječaj je otvoren do 23. lipnja, do kada molbu za posao s potrebnom dokumentacijom treba poslati na adresu Općine Selca.

Natječaj za zapošljavanje žena u Općini Selca na projektu Zaželi otvoren je od 7. do 23. lipnja (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...