PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Ove je kontakte dobro imati u slučaju da vam se u apartmanu ili nekoj drugoj smještajnoj jedinici zatekle gost za sumnjom u zarazu koronavirusom

Krizni stožer otoka Brača objavio je kontakte ustanova koje bi mogle pomoći za slučaj da vam se u apartmanu ili nekoj drugoj smještajnoj jedinici zatekne gost sa sumnjom u zarazu koronavirusom. Nakon što je bilo brojnih upita što učiniti u tom slučaju, portal BRAČ danas objavio je jučer postupak koji je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a kojim je određena procedura za iznajmljivača i gosta za kojega se sumnja da je zaražen ili mu je pak potvrđen slučaj koronainfekcije.

Popis ambulanti na otoku
Brački Krizni stožer posredovao je kontakte ambulanti s kojima u tom slučaju iznajmljivači trebaju stupiti u odnos kako bi se postupilo po izdanom protokolu. Ukoliko se gosti nalaze na području općine Bol iznajmljivači trebaju kontaktirati ambulantu Markice Tomić i Vesne Tomić na broj 635-112. Ukoliko ste na području općine Selca kontaktirat ćete ambulantu Nenada Živkovića na telefon 622-105. Oni koji se nalaze na području općine Milna trebaju se u slučaju potrebe javiti Ini Mariani Petrović na broj 640-075.

U Supetru su tri liječnika na raspolaganju
U Supetru su tri liječnika dostupna u tom slučaju. Liječnika Mladena Bonačć Sargo možete kontaktirati na broj 630-246, Milana Glavaškoga na 757-021, dok je liječnica Nataša Šerić dostupna na 630-720. U Postirima liječnica obiteljske medicine Nataša Mrduljaš-Đujić dostupna je na 634-640, a u Pučišćima liječnike Maju Čerinu i Peru Eterovića možete kontaktirati na 633-104. Liječnik Mate Buljubašić može se dobiti na broj 640-099.

Iznajmljivač se treba javiti liječniku u ugovornoj ili turističkoj ambulanti
Ono što je važno podsjetiti, čim iznajmljivača gost obavijesti da je bolestan ili da ima neke od simptoma, iznajmljivač se treba javiti liječniku u ugovornoj ambulanti ili liječniku u turističkoj ambulanti. Ako u prvom kontaktu s liječnikom, nadležni liječnik postavi sumnju da je osoba zaražena koronavirusom, iznajmljivač će odmah zamoliti gosta da ostane u smještajnoj jedinici sa zatvorenim vratima te pričekati do liječničkoga pregleda koji će se obaviti ili na kućnu adresu ili u liječničkoj ambulanti. Liječnik će nadalje pregledom bolesnika utvrditi jesu li zadovoljeni kriteriji postavljanja sumnje na koronavirus te ovisno o kliničkom stanju gosta odrediti potrebu za pozivanjem epidemiologa.

Krizni stožer otoka Brača objavio je kontakte ustanova koje trebaju pružiti pomoć za slučaj da vam se u apartmanu ili nekoj drugoj smještajnoj jedinici zatekne gost sa sumnjom u zarazu koronavirusom (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...