Grad Supetar

Ovo je novi pročelnik općinske uprave, a na dužnost bi trebao stupiti u ponedjeljak

Petar Bezmalinović novi je pročelnik Jedinstvenoga upravnog aodjela Općine Selca. Na toj dužnosti privremeno će mijenjati Karmelu Šegvić koja dulje vrijeme neće biti na radnomu mjestu.

Na natječaj se javilo troje kandidata
Općina Selca imala je ozbiljnih problema s traženjem zamjene za pročelnika. Dovoljno je podsjetiti kako na jednomu od dva objavljena natječaja nije stigla niti jedna molba, dok se zato na posljednjemu natječaju za pročelnika Općine Selca javilo troje kandidata. Javni natječaj za pročelnika zaključen je 1. srpnja.

Bezmalinović je bio kandidat i za općinskoga načelnika
Jedan od prijavljenih kandata bio je i Bezmalinović, po struci diplomirani pravnik, koji je ujedno i vijećnik HDZ-a u Općinskom vijeću u Selcima. Kako su funkcije vijećnika i pročelnika nespojive prema Zakonu o lokalnim izborima, Bezmalinović će vijećnički mandat trebati staviti u mirovanje. Zanimljivo je spomenuti kako je Bezmalinović bio i HDZ-ov protukandidat aktualnom načelniku Ivanu Marijančeviću na proteklim lokalnim izborima.

Na testiranju osvojio gotovo maksimalni broj bodova
Provjera znanja i sposobnosti kandidata koji su se javili na natječaj za pročelnika općinske uprave obavljena je 20. srpnja, a na kojoj je Bezmalinović polučio najbolji uspjeh. Prema izvješću povjerenstva za provođenje natječaja, Bezmalinović je od maksimalnih 20 bodova na pisanomu i usmenomu testiranju osvojio 19,25 bodova, dok je kandidatkinja iz Splita osvojila ukupno 13 bodova. Treći kandidat, također iz Splita, nije se ni pojavio na provjeri znanja i sposobnosti koja je održana u općinskoj vijećnici.

Na radnom mjestu od ponedjeljka
Načelnik Marijančević imao je rok od osam dana za donijeti odluku o prijemu u službu nakon što ga je imenovano povjerenstvo izvijestilo o rezultatima testiranja. Kako nam je potvrdio selački načelnik, Bezmalinović bi posao pročelnika Općine Selca trebao početi u ponedjeljak, 2. kolovoza.

Petar Bezmalinović (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...