Grad Supetar

OVO NIJE DOBRO Na Braču šest novozaraženih osoba

Od ukupno 927 obrađenih testova 261 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije oboljela je od koronavirusa, izvijestio je danas, 17. ožujka, županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Među pozitivnima na koronavirus je i 6 osoba s otoka Brača, i to 2 osobe iz Postira, 2 osobe iz Selca, 1 osoba iz Nerežišća i Supetra. Podsjećamo da je samo dan prije, 16. ožujka, koronavirus potvrđen kod 7 osoba s Brača, tako da je u proteklih 48 sati virus dijagnosticiran kod 13 osoba. Osim toga, na području cijele Splitsko-dalmatinske županije u porastu je broj novozaraženih.

Rast broja zaraženih u Splitu, Makarskoj, Kaštelima i Sinju
Prema izvješću županijskoga NZJZ-a, iz Splita su zaražene 93 osobe, 26 iz Makarske, 16 iz Kaštela i Sinja, 10 iz Solina i Trogira, 9 iz Omiša, 7 iz Trilja, 6 iz Dicma i Prološca, 5 iz Hrvaca, Imotskoga i Podstrane, 3 iz Brela, Dugoga Rata, Muća, Segeta, Tučepa i Zmijavaca, 2 iz Baške Vode, Gradca, Staroga Grada i Zagvozda te 1 osoba iz Ciste Provo, Hvara, Dugopolja, Jelse, Lećevice, Lokvičića, Okruga, Podbablja, Podgore, Šestanovca i Vrlike.

U samoizolaciji 64 osobe više u odnosu na jučerašnje izvješće
Od ukupnoga broja novooboljelih, 168 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.811 osoba, a što je za 64 osobe više u odnosu na jučerašnje izvješće. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 74 Covid pozitivne osobe, dok je 15 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe, od kojih je najmlađe dijete u 12. godini s područja Zagrebačke županije. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Među pozitivnima na koronavirus danas, 17. ožujka, je i 6 osoba s Brača, i to 2 osobe iz Postira, 2 osobe iz Selca, 1 osoba iz Nerežišća i Supetra. Podsjećamo da je samo dan prije, 16. ožujka, koronavirus potvrđen kod 7 osoba, tako da je u proteklih 48 sati virus dijagnosticiran kod 13 osoba koje imaju prebivalište na Braču (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...