Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

OVO NIKAKO NIJE DOBRO Na Braču danas 35 novih slučajeva zaraze; samo iz Supetra 9 zaraženih

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 27. studenoga, da je među novooboljelima od koronavirusa i 35 osoba s otoka Brača.

Iz Supetra, Bola, Postira, Pučišća, Selca, Sutivana i Nerežišća
Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, danas je najveći broj zaraženih iz grada Supetra, njih 9, zatim 8 iz Bola, 7 iz Postira, 6 iz Pučišća, 2 iz Selca i Sutivana te 1 novi slučaj zaraze iz Nerežišća.

Samo u Splitu 192 osobe pozitivne na koronavirus
U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je ukupno 548 osoba pozitivno na koronavirus, a obrađeno je ukupno 1.208 testova. Današnje brojke novi su rekord na području županije. Najveći broj novozaraženih je iz Grada Splita gdje su 192 osobe pozitivne na Covid-19, a prema broju zaraženih na drugomu mjestu je Sinj sa 47 novih slučajeva zaraze, dok je na trećemu mjestu grad Kaštela u kojemu je potvrđena zaraza kod 45 osoba.

Raste broj osoba na bolničkom liječenju i respiratoru
Od ukupnoga broja novooboljelih, 251 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2.746 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkomu liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 163 osobe koje su pozitivne na koronavirus, a 19 pacijenata je na respiratoru. Kada se podaci županijskoga Stožera civilne zaštite usporede s onima od četvrtka, 26. studenoga, danas su 4 osobe više na bolničkomu liječenju, a 2 osobe više na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su 2 osobe; i to muškarac u 74. godini i žena u 67. godini života. Obje osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, danas, 27. studenoga, najveći broj zaraženih je iz grada Supetra, njih 9, zatim 8 iz Bola, 7 iz Postira, 6 iz Pučišća, 2 iz Selca i Sutivana te 1 novi slučaj zaraze iz Nerežišća. Na otoku Braču tako je danas evidentirano 35 zaraženih osoba (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...