Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

OZBILJNO RASTE BROJ Novooboljeli iz Splita, Kaštela, Makarske, Sinja, Solina, Dugoga Rata, Podbablja, Podstrane, Runovića i Zmijavaca

Stožer civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 9. kolovoza, kako je od ukupno 346 obrađenih testova s područja županije 30 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus.

Prema broju oboljelih Split pa Makarska
Najveći broj novooboljelih je iz Splita, njih sedam, zatim pet iz Makarske, četiri iz Solina, a isto toliko iz Podbablja, iz Sinja su tri osobe, iz Dugoga Rata dvije, koliko i iz Zmijavaca te po jedna osoba iz Kaštela, Podstrane i Runovića.

Osam je kontakata prethodno oboljelih
Uz 30 novozaraženih pozitivni su i jedan strani državljanin, zatim jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije i jedna s Koprivničko-križevačke te jedna osoba s područja grada Zagreba. Iz Županijskoga stožera civilne zaštite poručili su kako su od ukupnoga broja novooboljelih njih osam kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 22 epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji 599 osoba
U splitskom Kliničkom bolničkom centru je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna osoba nalazi se na respiratoru. Pod  zdravstvenim nadzorom je 599 osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije jučer je bilo 118 aktivnih slučajeva oboljenja, a u Hrvatskoj ukupno 569. Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je u subotu, 8. kolovoza, kako je u protekla 24 sata zabilježeno 77 novih slučajeva infekcije koronavirusom te kako se u bolnicima nalazi 120 osoba pozitivnih na virus. Stožer civilne zaštite RH danas će oko 14.00 sati priopćiti nove podatke o broju novooboljelih osoba.

Stožer civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije izvijestio je danas, 9. kolovoza, kako je od ukupno 346 obrađenih testova s područja županije 30 novooboljelih osoba pozitivno na koronavirus. Najveći broj novooboljelih je iz Splita, njih sedam, a zatim pet osoba iz Makarske (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...