PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pet novooboljelih na području županije. Preminula još jedna osoba iz splitskoga Doma za starije i nemoćne

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije priopćio je danas, 5. svibnja, da je na području županije 5 novooboljelih od koronavirusa te je do sada virusom covid-19 inficirano ukupno 505 osoba.

Među novozaraženima je i pacijent splitske bolnice
U protekla 24 sata obrađeno je ukupno 152 testa, a od zaraženih osoba 1 je iz Splita, 2 iz Sinja, iz Solina 1, koliko i iz Dicma. Povećanje je to novozaraženih s obzirom na jučerašnje stanje kada je zabilježen samo jedan novi slučaj zaraze, i to u Solinu. Prema podacima županijskoga NZJZ, od novozaraženih 1 osoba je pacijent splitske bolnice koji je testiran zbog mogućega kontakta sa zaraženom djelatnicom bolnice. Među oboljelima su 3 osobe iz samoizolacije, dok je 1 zdravstvena djelatnica, koja je radila kao  njegovateljicu u privatnom domu u Dicmu, a već se 14 dana nalazi u samoizolaciji.

Novi smrtni slučaj iz splitskoga Doma za starije i nemoćne
Splitska bolnica izvijestila je da je preminula još jedna osoba, i to u 91. godini života, a koja je bila štićenica splitskog Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na covid-19 infekciju.

U županiji do sada izliječeno 317 osoba
Kako je danas priopćio županijski Stožer civilne zaštite, novoizliječenih je 18, pa je do sada od koronavirusa oporavljeno ukupno 317 osoba. U samoizolaciji se nalazi 138 zdravstvenih djelatnika. Na bolničkom liječenju ukupno je 75 osoba, a 7 osoba treba pomoć respiratora, i to 4 pacijenta s područja županije te 3 iz Šibensko-kninske. U karanteni hotela “Zagreb” na Duilovu nalazi se 11 osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije priopćio je danas, 5. svibnja, da je na području županije 5 novooboljelih od koronavirusa te je do sada virusom covid-19 inficirano ukupno 505 osoba

Podjelite:

You may also like...