PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Planirali pomoći starijima, ali nitko se nije javio

Općina Selca u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb odlučio je pokrenuti na području Općine program pomoći starijim i nemoćnim osobama pod nazivom “Zaželi”.

Planirano zapošljavanje minimalno deset žena
Cilj projekta bio je zapošljavanje žena koje pripadaju ranjivim skupinama, a kako bi se uključile u pružanje pomoći starijim osobama i osobama s invaliditetom ili osobama koje žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima. — Namjera prijavitelja je zapošljavanje minimalno deset žena pripadnica ciljanih skupina u razdoblju od 24 mjeseca koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu krajnjim korisnicima, objavila je općina Selca.

Načelnik Marijančević: Nije se javio nitko
No, za ovaj projekt na području te Općine izgleda nije bilo interesa. Potvrdio nam je to i načelnik Selaca Ivan Marijančević. — Na objavljeni javni poziv za sudjelovanje u programu “Zaželi” nije se javio nitko, odgovorio nam je selački načelnik nakon što smo odlučili javnosti predstaviti hvalevrijedan projekt i u toj bračkoj općini. Projekt “Zaželi” kao što smo već izvještavali za sada provodi grad Supetar koji je aplicirao za nastavak projekta.

Općina je htjela doznati ima li zainteresiranih
Načelnik Marijančević pojasnio je kako je Općina htjela ustvari vidjeli kakav će biti interes za provedbu toga projekta.— Ispitivanje zainteresiranosti dionika u projektu bio je glavni imperativ nastavka provedbe projekta. Obzirom da nemamo nikoga, moramo odustati od apliciranja, poručio je Marijančević.

Projekt je uključivao i dodatno obrazovanje žena za pružanje pomoći
Projektom je bilo planirano da bi zaposlene žene skrbile minimalno o četiri starije osobe i osobe u nepovoljnomu položaju. Kako bi pružanje pomoći takvim osobama bilo kvalitetno i profesionalno, ženama bi se kroz dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje omogućilo stjecanje potrebnih znanja i vještina. Nažalost, Općina je zbog nezainteresiranosti trebala odustati od planiranoga projekta.

Načelnik općine Selca Ivan Marijančević potvrdio je za BRAČ danas: — Na objavljeni javni poziv za sudjelovanje u programu “Zaželi” nije se javio nitko (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...