Plenković: Ja sam čuo što je rekao papa Franjo

Nakon što je Hrvatska biskupska konferencija (HBK) izjavila u nedavnom priopćenju da cijepljenje mora biti dobrovoljno, a sve mjere i odluke za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom bez prisile i uvjetovanja, oglasio se i premijer Andrej Plenković.

Plenkovića inspirira papa Franjo
Plenković je, nakon što su ga mediji upitali da komentira izjavu hrvatskih biskupa, reagirao tako da je poručio kako njega inspirira ono što stalno govori papa Franjo potičući vjernike da se cijepe te da ne vidi da je testiranje nešto što je invazivno.

Plenković: Sigurno su i oni čuli
— Ja sam čuo što je rekao papa Franjo, i to jako cijenim. Sigurno su i oni čuli. Mnogi od njih su se cijepili i mnogi imaju jako konstruktivne poruke. Mislim da je važno da svi autoriteti u hrvatskom društvu u ovom osjetljivom trenutku daju svoj doprinos, poručio je Plenković.

Milanović: Mjere Stožera su “sumrak pameti”
Za razliku od premijera, predsjednik Zoran Milanović podržao je izjavu hrvatskih biskupa te se složio u kritici uvođenja covid-potvrda i prozvao mjere Stožera “sumrakom pameti”. — Ne gledam na to. Ne pitam vas jeste li cijepljeni. Ne zanima me. Neću reći da podržavam prosvjede jer će mi reći da huškam na Vladu. Logično je da ljudi izražavaju drukčije mišljenje. I meni to smeta. Stav HBK je stav švedskih protestanata, pametnih kršćana, izjavio je novinarima Milanović, pozvavši na ukidanje restrikcija.

Biskupi upozoravaju da se stvorilo ozračje određenih pritisaka
Podsjetimo, HBK je u petak, 12. studenoga, poslala izjavu u kojoj kažu kako se “stvorilo ozračje određenih pritisaka na osobe koje su očitovale problem vlastite savjesti” kod cijepljenja te da sve mjere moraju biti bez prisile i uvjetovanja, posebice u pogledu prava na rad, usluge i sudjelovanje u društvenom životu.

predsjednik Vlade Andrej Plenković (izvor: Vlada RH)

Podjelite:

You may also like...