PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pobjednički govor novoizabranoga hrvatskoga predsjednika Zorana Milanovića: “Nemam pretenzija na velevlast, neće biti zaplotnjaštva, neće biti spletki, tajnih dealova ili poslova, za mene će sve stranke na formalnoj zakonskoj razini biti iste”

U noći izborne pobjede, u nedjelju 5. siječnja, nakon drugoga kruga predsjedničkih izbora, novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je pobjedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, održao je pobjednički govor pred brojnim simpatizerima u zagrebačkoj Tvornici kulture. Među okupljenima bila je i Ivana Marković (SDP), gradonačelnica grada Supetra, koja je došla dati podršku stranačkom kolegi na izbornoj pobjedi.

Onakav kakav sam bio u kampanji, bit ću i predsjednik
— Onakav kakav sam bio u kampanji bit ću i predsjednik, govorit ću, pitat ću, sugerirati, davati prijedloge i nadam se da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali, poručio je novi hrvatski predsjednik kojemu su okupljeni skandirali “Zoki, Zoki” i “Pobjeda, pobjeda”. U pobjedničkom govoru zahvalio je svima, i onima koji su ga podržali i onima koji ga nisu podržali, kao i protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, a što je izazvalo negodovanje i zvižduke u velikoj dvorani.
— Ne, ne! Ovo smo doživjeli jednom na inauguraciji prije pet godina i nikad više, govorio sam o zviždanju, to ne radimo, poručio je okupljenima, zaželjevši svima pristiglima dobrodošlicu u, kako je rekao, “tvornicu pobjede”.

Od danas ili od sutra radim i živim posao drugačije od ovoga sada
Osvrnuvši se na predizbornu kampanju, Milanović je primijetio da je ona bila teška i duga te da nije bila uvijek korektna. — Politika je strastven posao, pun ljubavi, katkad netrpeljivosti, ja sam se davao potpuno. Ovo je trenutak u kojem želim da se podvuče crta i ja od danas ili od sutra radim i živim posao drugačije od ovoga sada, istaknuo je novoizabrani hrvatski predsjednik.

Ima nas premalo da bismo se dijelili
— Hrvatski građani su me izabrali za predsjednika hrvatske Republike, naše Republike, svih građana, Hrvata i onih koji to nisu i sretan sam zbog toga. U životu sam i politici radio i druge stvari, bio sam premijer i to mi je u ovom putu zadnjih pola godine bio i teret. Borio sam se za istinu. Znam da nisam bio svima po volji i koji su htjeli da ne postanem predsjednik. S time moramo živjeti i nastaviti živjeti, jer nas ima premalo i nismo dovoljno uspješni da bismo se dijelili na ovakav način”, istaknuo je Milanović.

Vodit ću dijalog svjestan da nas ima različitih
Napomenuo je da od njega nećemo slušati dirljive priče o zajedništvu. — Ljudi se razlikuju, ali ono za što ću se truditi jest da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho i glava za svakoga, a manje rame za plakanje, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih, različitih pogleda na svijet, predrasuda, na koje ni sam nisam imun, jer sam obično ljudsko biće, poručio je Milanović nakon čega se prolomio ogromni pljesak podrške novom predsjedniku države.

Neće biti spletki, tajnih dealova ili poslova
Novoizabrani predsjednik Hrvatske u svom je govoru poručio: — Nemam pretenzija na velevlast, neće biti zaplotnjaštva, neće biti spletki, tajnih dealova ili poslova, do mene će sve stranke na formalnoj zakonskoj razini biti iste, jer stranke postoje, jer mi smo višestranačka parlamentarna demokracija. Nije savršeno, ali boljega od toga nema. Sve drugo je put u autokraciju, tiraniju, samovolju, otimačinu i predsjednik Republike tome mora biti brana.

Neću dijeliti hrvatske građane po onim stvarima koje ih bole
Na kraju je pobjednik predsjedničkih izbora poručio da nikada nije bio od velikih obećanja, pa ni, kako je rekao, u izvršnoj vlasti. — Ako sam po nečemu poznat, nerealna obećanja nikada nisam davao, ni kad sam držao veće poluge vlasti. Sada je drukčije. Još jednom, neću dijeliti hrvatske građane po onim stvarima koje ih bole, na koje su osjetljivi i na koje imaju nisku razinu tolerancije, rekao je Milanović, ispričavši se pri tom onima koji su se osjetili povrijeđeni nekim njegovim riječima ili djelima.

Prije preuzimanja dužnosti položit će svečanu prisegu
Novoizabrani hrvatski predsjednik Milanović nakon izbora podnijet će ostavku na članstvo u političkoj stranci, a prije preuzimanja dužnosti položiti svečanu prisegu pred predsjednikom Ustavnoga suda Republike Hrvatske.

u noći izborne pobjede, 5. siječnja, u Tvornici kulture u Zagrebu izborne rezultate čekala je i gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) koja je zajedno sa stranačkim kolegama i kolegicama proslavila pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima

Podjelite:

You may also like...