PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Pod stalnim su nadzorom policije i liječnika

Na Braču se i dalje provode mjere propisane odlukama Nacionalnoga stožera civilne zaštite, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Krizni stožer Brača koordinira, prati i kontrolira provedbu mjera koje su u ovom trenutku od iznimne važnosti za stanovnike otoka.

Zdravstveno se stanje prati svakodnevno
Stožer na otoku izvijestio je danas, 14. travnja, da se u zdravstvenom nadzoru nalaze 23 osobe. Broj osoba kojima je određena ta preventivna zdravstvena mjera isti je kao i prethodnoga dana. — Sve osobe su pod stalnim nadzorom policije i liječnika i njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, poručili su iz Kriznoga stožera.

S oboljelim 18 osoba stavljeno u samoizolaciju
Prema današnjem priopćenju Stožera, na Braču je jedna osoba pozitivna na covid-19, a što je potvrđeno 10. travnja nakon testiranja, te se nalazi u obaveznoj 28-dnevnoj samoizolaciji i pod stalnom kontrolom lječnika. S obzirom na važnost utvrđivanja kontakata koje je oboljeli ostvario, tada je u samoizolaciju stavljeno još 18 osoba.

Na području županije pozitivno 336 osoba
Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oboljelo 336 osoba, a izliječene su 32 osobe. Samo u gradu Splitu 177 osoba pozitivno je na covid-19, a u obližnjem Solinu 44 osobe.

Od koronavirusa u Hrvatskoj je do sada ozdravilo 400 osoba
U Hrvatskoj je trenutačno potvrđeno ukupno 1.650 osoba zaraženih koronavirusom, a 400 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo 25 osoba, a na respiratoru se nalaze 34 osobe. Nove podatke o stanju u Hrvatskoj iznijet će Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare u 14.00 sati.

Krizni stožer na Braču izvijestio je danas, 14. travnja, da se u samoizolaciji nalaze 23 ossobe koje su pod stalnim nadzorom policije i liječnika. – Njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, priopćili su iz Stožera na otoku (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...