PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su i na nove prosvjede. Iz Udruge Glas poduzetnika ističu: Poduzetnici i obrtnici prepušteni su sami sebi

Udruga Glas poduzetnika provela je dvije ankete među svojim članovima i simpatizerima kako bi utvrdili što poduzetnici i obrtnici misle o novim mjerama te potencijalnomu lockdownu. Udrugu je također zanimalo jesu li spremni za novi prosvjed, odnosno, podržavaju li ideju zatvaranja svih poslova u Hrvatskoj na jedan dan.

Vlada ne reagira na molbe i dopise
— Sve više poduzetnika i obrtnika izražava nezadovoljstvo trenutnim mjerama koje im onemogućavaju rad i ugrožavaju radna mjesta. Svoje nezadovoljstvo u proteklim tjednima izrazili su ugostitelji, povremeni prijevoznici, sezonski poduzetnici i obrtnici, frizeri i mnogi drugi diljem Hrvatske. Vlada i nadležna ministarstva ne reagiraju na molbe i dopise, a poduzetnici i obrtnici prepušteni su sami sebi. Osim toga, mnogo poduzetnika i obrtnika, kao i radnika strahuje od novih zatvaranja te zabrane poslovanja, istaknuli su iz Udruge Glas poduzetnika.

Čak 92 posto spremno ih je zatvoriti sve poslove na jedan dan
Prema podacima iz anketa koje je provela udruga, čak 92 posto poduzetnika i obrtnika spremno je aktivno se uključiti i podržati ideju zatvaranja svih poslova u Hrvatskoj na jedan dan u znak prosvjeda. Jedno od pitanja, pojašanjavaju iz udruge, odnosilo se i na značajno povećanje broja novozaraženih u Hrvatskoj i bi li poduzetnici i obrtnici podržali parcijalni lockdown. Više od 79 posto poduzetnika i obrtnika ne podržava lockdown jer smatraju da bi u potpunosti uništio gospodarstvo. — Jedno je sigurno: novi lockdown bi bio knockdown za hrvatsko gospodarstvo i smatramo da nije i ne smije biti opcija. U svakomu slučaju, Udruga Glas poduzetnika neće stajati sa strane, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge.

Ne mogu se sami nositi s teretom krize
Dosadašnje mjere, pojašnjavaju iz udruge, bile su usmjerene na spas radnih mjesta, no poduzetnici i obrtnici, ističu, imaju obveze kao što su troškovi najma, komunalne naknade, krediti te zajmovi. Smatraju da bi Vlada u slučaju novoga lockdowna i zatvaranja poduzeća morala nadoknaditi nastale gubitke. — Poduzetnici i obrtnici ne mogu se sami nositi s teretom krize koju je izazvala pandemija koronavirusa, poručili su.

— Sve više poduzetnika i obrtnika izražava nezadovoljstvo trenutnim mjerama koje im onemogućavaju rad i ugrožavaju radna mjesta. Svoje nezadovoljstvo u proteklim tjednima izrazili su ugostitelji, povremeni prijevoznici, sezonski poduzetnici i obrtnici, frizeri i mnogi drugi diljem Hrvatske. Vlada i nadležna ministarstva ne reagiraju na molbe i dopise, a poduzetnici i obrtnici prepušteni su sami sebi, poručili su danas, 20. listopada, iz Udruge Glas poduzetnika, istaknuvši kako je čak 92 posto poduzetnika i obrtnika spremno u znak prosvjeda zatvoriti svoje poslovanje na jedan dan (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...