PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

POGLED NA GODINU KOJA ZAVRŠAVA Gradonačelnica Supetra Ivana Marković poručila: “Godina iza mene je godina na koju itekako mogu biti ponosna. Ukupna vrijednost projekata koji se izvode u našem Gradu je oko 38 milijuna kuna, što je više od ostvarenja cijeloga proračuna 2018. godine te mogu kazati da su to najveći projekti uopće u povijesti grada Supetra”

Gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković (SDP) osvrnula se na kraju građanske godine na rad u protekloj godini, posebno s naglaskom na projekte koji se vode u tom gradu. Ustvrdila je da se u gradu Supetru izvode projekti u vrijednosti od 38 milijuna kuna, poručivši kako joj godina na odlasku uopće nije bila laka.

Samo izgradnja zgrade DVD–a i rekonstrukcija dječjega vrtića iznose 30 milijuna kuna
— Godina iza mene je godina na koju itekako mogu biti ponosna. Ali, ona uopće nije bila laka. Prolazila sam i teške trenutke, puno, zaista puno smo radili. I odradili, istaknula je gradonačelnica Marković, prisjetivši se brojnih projekata koji se osvaruju u njezinu mandatu ili se planiraju u gradu Supetru. — Završavamo godinu s EU projektima – izgradnjom zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva, rekonstrukcijom cjelokupne zgrade vrtića u iznosu oko 30 milijuna kuna, s radovima na uređenju Jobove ulice u iznosu od 3,3 milijuna kuna i izgradnji komunalne infrastrukture u predjelu Pašika. Ukupna vrijednost projekta koji se upravo izvode u našem Gradu je oko 38 milijuna kuna, istaknula je gradonačelnica Marković, dodavši da je to više od ostvarenja cijeloga proračuna za 2018. godinu i poručivši ujedno da su to, kako je rekla, “najveći projekti uopće u povijesti grada Supetra”.

Ivana Marković: Realizirali smo projekte koje su drugi samo obećavali
Gradonačelnica Marković ne skriva zadovoljstvo i radost zbog onoga što je učinjeno u 2019. godini i što se planira učiniti u sljedećoj, dodavši: — Realizirali smo projekte koje su drugi samo obećavali i ostajali mrtvo slovo na papiri. Napomenula je da će neki drugi projekti trebati čekati zbog sadašnjih velikih investicija, izrazivši nadu da će se i nadalje koristiti sredstva EU fondova. — Sve će doći na red i ako pogledate moj program iz kampanje vidjet ćete da smo većinu napisanoga i ostvarili, pojasnila je Marković.

Grad Supetar ušao je u top pet gradova po kvaliteti života i demografije
Supetarska gradonačelnica ustvrdila je da je grad Supetar u razdoblju od šest godina ostvario rezultate na koje, kako je rekla, “mogu pozavidjeti drugi gradovi”. — Kao jedini grad iz naše županije, ušli smo u top pet gradova što se tiče kvalitete života i demografije, ponosno je istaknula Marković, dodavši i da je grad Supetar grad s najvećom stopom porasta zapošljavanja u Hrvatskoj.

Supetar je treći grad po razvijenosti u Splitsko–dalmatinskoj županiji
— Jedan smo od rijetkih gradova, i to na otoku, koji bilježi stalan rast broja stanovnika. Treći po razvijenosti u Splitsko–dalmatinskoj županiji i među razvijenijima u Hrvatskoj. Jedan od deset gradova po visini sufinanciranja cijene vrtića, iznosa stipendija za studente, osmi grad po broju obrtnika u Hrvatskoj. Sve su to podaci temeljem statistike i brojčani pokazatelji uspješnosti vođenja Grada koje nam nitko ne može osporiti, poručila je prva žena grada Supetra u svom osvrtu na proteklu godinu.

Grad Supetar očitao je lekciju drugim gradovima
Nije zaboravila prisjetiti se nekih negativnih događaja u gradu Supetru, posebno spomenuvši brutalno nasilje nad sezonskim radnicima u gradu, početkom ljeta. — Naš Grad je na ovom primjeru pokazao jedinstvo i očitao lekciji drugim gradovima koji toleriraju nasilje i mržnju, poručila je gradonačelnica Supetra.

Brojni projekti u gradu Supetru i naseljima na području Grada
U osvrtu na projekte u gradu Supetru u godini koja je na izmaku, gradonačelnica Marković navela je brojne aktivnosti u gradu Supetru i naseljima na području toga Grada. Posebno je izdvojila završenu projektnu dokumentaciju za prvu fazu projekta ”Revitalizacija naselja Škrip”, prvi EU projekt, zatim proširenje zavoja Malačnica i radove na proširenju Babin laz, projekt ”Dica mora” – zajednički projekt grada Supetra i ostalih ustanova, operativni plan razvoja pametnoga Grada – Smart City, sklapanje ugovora o izradi idejnoga rješenja nove zgrade osnovne škole, započete radove na izgradnji komunalne infrastrukture u nekim ulicama, završetak projekta sanacije središnjega dijela luke u Splitskoj te nogostupa, kao i uređenje autobusnoga kolodvora u Supetru na kojem je postavljena nova rasvjeta, obojana konstrukcija te očišćen kolodvor.

Grad Supetar vodi brigu za učenike osnovne i srednje škole
Nabrojenim projektima posebno treba istaknuti uređenje i otvorenje nove jasličke grupe Dječjega vrtića “Mrvica”, zatim početak prikupljanja otpada na kućnome pragu putem čipiranih kanta, završetak dokumentacija za sanaciju deponija i dobivanje suglasnosti nadležnoga Ministarstva zaštite okoliša i energetike za postupak javne nabavke. K tome, Marković je navela i brigu Grada oko učenika osnovne i srednje škole u Supetru, od besplatnih knjiga, radnih bilježnica i pisanki za svu djecu Osnovne škole do jednokratne novčane naknade za upis učenika u prvi razred Srednje škole Brač, a što je sastavni dio projekta “Sritna dica – sritan Grad” koji Grad provodi već dvije godine. Dodala je, uz to, i obnovu krova župne crkve Sv. Jelene Križarice u Škripu, kao i brojna asfaltiranja, uređenja poljskih puteva i javne rasvjete u naseljima.

U Novoj godini pripremamo se za buduće projekte
— U Novoj godini krećem sa željom da tekuće projekte završimo uspješno i povučemo sve novce iz EU fondova te se pripremimo za buduće projekte, od kojih svakako moram istaknuti izgradnju zgrade osnovne škole, istaknula je gradonačelnica Supetra Ivana Marković u svojoj poruci na kraju 2019. godine. Zahvalila je suradnicima u gradskoj upravi, zatim vijećnicima Gradskoga vijeća, djelatnicima gradske tvrtke Komunalno društvo Grad d.o.o., supetarskim vatrogascima, djelatnicima gradskoga Dječjeg vrtića, Turističkoj zajednici grada Supetra i Knjižnici Supetar.

— Godina iza mene je godina na koju itekako mogu biti ponosna. Ali, ona uopće nije bila laka. Prolazila sam i teške trenutke, puno, zaista puno smo radili. I odradili, istaknula je gradonačelnica Supetra Ivana Marković, prisjetivši se brojnih projekata koji se osvaruju u njezinu mandatu ili se planiraju u gradu Supetru (izvor: grad Supetar)

Podjelite:

You may also like...