Policajci iz šest zemalja na Braču; susreli se s otočanima i njihovim gostima, a posjetili i Zlatni rat

U okviru projekta “Sigurna turistička destinacija” na Braču su boravili i radili strani policijski službenici iz šest zemalja. Uz hrvatske policijske službenike u srijedu, 27. srpnja, na Braču je radio i policijski službenik iz Sjedinjenih Američkih Država. Projektu međunarodne suradnje policije naziva “Sigurna turistička destinacija” ove godine priključile su se i Sjedinjene Američke Države, te je u Splitsko-dalmatinsku županiju i Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku prvi put stigao i američki policijski službenik koji će u tijeku srpnja boraviti i raditi na području Splita, ali posjetiti i još neka mjesta u Županiji, javila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Privukli pozornost domaćih i stranih gostiju
Uz strane policijske službenike iz Koreje, Poljske, Francuske, Slovačke i Bavarske, te uz policijske službenike Policijske postaje Brač i policijske službenike za prevenciju u PU splitsko-dalmatinskoj, policijski službenici iz šest zemalja privukli su pažnju domaćih i stranih gostiju. Zanimljivo je vidjeti različite policijske odore uz hrvatske policajce, a to je svakako prilika za fotografiranje i razgovor. Zajedno s načelnikom Policijske postaje Brač Žarkom Smajićem susreli su se s načelnicom Bola Katarinom Marčić koja je stranim policijskim službenicima zaželjela dobrodošlicu u Bol, te je iskazala zadovoljstvo što su odabrali Brač i mjesto Bol za svoju destinaciju tijekom boravka i rada u Hrvatskoj.

O tome kako zaštititi imovinu za godišnjega odmora
Strani policijski službenici rado su viđeni, prilaze im turisti iz njihovih zemalja, ali i svi oni koji ih žele upoznati i s njima razgovarati. Tijekom boravka u Bolu razgovarali su sa stranim gostima o različitim temama, dijelili dojmove o boravku u Hrvatskoj, ali razgovarali su i o preventivnim projektima, posebno kako tijekom godišnjega odmora zaštititi svoju imovinu i voditi računa o sigurnosti. Strani gosti naveli su kako se jako ugodno i sigurno osjećaju u Hrvatskoj, a svakako im je drago vidjeti policajca iz svoje zemlje dok su na putovanju.

Policijske ophodnje obići će i ostale dijelove županije
Strani policijski službenici posebno su bili zanimljivi djeci koja su im rado prilazila, postavljali različita pitanja, a nije izostalo ni fotografiranje za uspomenu. Međunarodne policijske ophodnje tijekom ljeta obići će i ostale dijelove Splitsko-dalmatinske županije kako bi bili na raspolaganju državljanima iz njihovih zemlja koji su odlučili provesti godišnje odmore u Hrvatskoj, objavila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Susret policijskih službenika s načelnicom Bola Katarinom Marčić (izvor: PU Splitsko-dalmatinska)

Podjelite:

You may also like...