Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Policija ne prestaje kontrolirati kako se provode mjere opreza. U 24-satnoj kontroli uhvatila 152 osobe bez propusnice, a 11 osoba prekršilo je samoizolaciju

Policijski službenici ovih su dana u intenzivnim kontrolama. Nadzire se ozbiljno provedba mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a sve kako bi se suzbilo širenje novoga smrtonosnoga virusa.

Poslali smo tako upit Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj kako bismo doznali pridržavaju li se osobe izrečenih mjera, a posebno mjere samoizolacije i zabrane kretanja bez propusnica izvan grada ili općine.

Kršila se mjera samoizolacije
— U posljednja 24 sata policijski službenici su obavili 283 provjere vezano uz samoizolaciju te su na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske utvrdili kako se u tom vremenu 11 osoba nije pridržavalo mjere samoizolacije. U odnosu na nazor i provedbu odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnoga boravišta u protekla 24 sata 152 osobe koje su pristupile policijskoj kontroli prilikom ulaza u gradove nisu imali propusnice, izvijestili su sa BRAČ danas iz policije.

Iz policije podsjećaju na potrebu pridržavanja odluka
Napomenuli su da su mjere Nacionalnoga stožera civilne zaštite donesene u cilju sprječavanja širenja bolesti uzrokovane koronavirusom. — Još jednom podsjećamo na potrebu da se striktno pridržavate navedenih odluka, posebno Odluka o stavljaju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, Odluke o mjeri strogoga ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnoga boravišta, stoji u pozivu policije, koja je najavila da će i nadalje pratiti provedbu mjera koje je izdao Stožer civilne zaštite RH.

Davor Božinović: “Za takve osobe neće biti oprosta”
Treba dodati da je načelnik Nacionalnoga stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović istaknuo važnost poštivanja mjera koje su na snazi. Prema njegovim riječima, policija je izvijestila kako ima određenih sumnji na manipulacije oko izrade propusnica za kretanje. Pojasnio je pri tom da je krivotvorenje isprava kazneno djelo te će, kako je naglasio, svaki građanin kod kojega se utvrdi da je krivotvorio propusnicu odgovorati. — Za takve osobe neće biti oprosta. Kazne su od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. U ovakvoj situaciji neće se izricati minimalne kazne, istaknuo je ministar Božinović.

Propusnicu je moguće zatražiti premo e-mail adresa općina ili grada
Propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta i stalnoga boravišta izdaju Stožeri civilne zaštite grada i opićine, zatim poslodavci za radnike koji putuju na posao i s posla, dok za osobe koje trebaju zdravstvenu zaštitu izvan svojega grada ili mjesta propusnicu izdaje liječnik obiteljske medicine, odnosno primarne zdravstvene zaštite. Iz Kriznoga stožera Brača naglasili su da građani propusnicu mogu zatražiti preko e-mail adresa svojih općina ili grada, a ona će im nakon obrade zahtjeva biti dostavljena e-mailom u skeniranom obliku. Osim toga, propusnicu je moguće zatražiti telefonom.

Pod stalnim nadzorom liječnika i policije
Prenosimo i priopćenje Kriznoga stožera na otoku od danas, 28. ožujka, prema kojemu je na Braču od jučer 57 osoba u samoizolaciji te se nalaze pod stalnim nadzorom liječnika i policije. Ohrabruje vijest da na otoku nema osoba zaraženih koronavirusom.

U 24-satnoj akciji policijski službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske uhvatili su 152 osobe bez propusnice i 11 osoba koje su kršile mjeru samoizolacije. Ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović najavio strogo sankcioniranje onih koji krivotvore propusnice (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...