PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

POLICIJA U AKCIJI Na području županije u protekla 24 sata policija utvrdila 8 osoba koje su prekršile mjeru o samoizolaciji, a bračka policija jučer postupila prema 2 osobe. Načelnik Mirko Beović: “Osobe u samoizolaciji sam osobno upoznao da čine kazneno djelo ako bi kršile samoizolaciju”

Prema danas objavljenim podacima Kriznoga stožera otoka Brača, na otoku se u samoizolaciji nalazi 35 osoba. Za 4 osobe s područja Brača završile su mjere samoizolacije te su se one vratile normalnim životnim navikama. Važna je informacija da na Braču nema osoba zaraženih koronavirusom. Prvi slučaj oboljenja od koronavirusa zabilježen je danas i u Dalmaciji, i to u gradu Zadru kod osobe koja se vratila iz Dubaija.

Obavljaju se intenzivne mjere kontrole
Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske ovih dana vrše intenzivne mjere kontrole osoba kojima je određena mjera samoizolacije kao preventivna s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

O svemu je obaviješten Državni inspektorat
U protekla 24 sata policija je izvršila provjeru 36 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije. — Policija je na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske utvrdila kako je u tom razdoblju 8 osoba prekršilo mjeru samoizolacije koju su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se Državni inspektorat, poručili su za BRAČ danas iz splitske policije.

Policija postupa po dojavama i zaprimljenim informacijama
Napomenuli se da će policijski službenici postupati po dojavama i zaprimljenim informacijama o mogućim kršenjima određenih mjera samoizolacije. — Ukoliko utvrdimo da se osoba ne pridržava rješenja sanitarnoga inspektora o samoizolaciji, o tome ćemo izvijestiti Državni inspektorat kako bi mogli poduzeti daljnje mjere i radnje prema tim osobama, a sukladno zakonu, odgovorili su nam iz policije.

Osobe e trebaju ponašati prema uputama
Ujedno su skrenuli pozornost na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitoga zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. — Osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili, poručili su, dodavši kako se samo odgovornim ponašanjem može smanjiti širenje zaraze koronavirusom. — Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Mirko Beović: Moramo biti spremni na pogoršanje situacije
Za funkcioniranje nadzora i kontrole osoba koje su u samoizolaciji na Braču odgovoran je načelnik Policijske postaje Brač Mirko Beović koji je i član Kriznoga stožera otoka Brača. U obraćanju javnosti nakon formiranja toga Stožera najavio je da policija neće imati milosti prema onima koji ne poštuju rješenje o samoizolaciji. — Moramo biti spremni na pogoršanje situacije. Apeliram na pridržavanje mjera samozaštite i samodiscipline te da utječemo na ljude oko nas i radnu okolinu u pridržavanju mjera. One nisu određene slučajne i imaju svoju svrhu, rekao je načelnik Beović. Dodao je da će policija biti na raspolaganje svakomu koliko je to moguće te pozvao na hitno rješavanje problema. Osvrnuvši se na kršenja samoizlacije, istaknuo je da Policijska postaja Brač prati stanje na terenu u skladu s mogućnostima. — Osobe u samoizolaciji sam osobno upoznao da rade eventualno počinjenje kaznenoga djela iz čl. 180. Kaznenoga zakona ako bi kršile samoizolaciju, rekao je Beović, pozvavši sve na zajedničku suradnju. — Ne treba širiti paniku, ali moramo sve učiniti na vrijeme, poručio je Beović.

Dr. Šerić: Bilo je određenih nedisciplina
Liječnik epidemiolog iz Epidemiološke službe na Braču dr. Nađan Šerić još je prošli tjedan upozorio je da je kod nekih osoba koje su stavljene u samoizolaciju bilo određenih nedisciplina. — Odmah sam otišao kod načelnika Policijske postaje Brač Beovića i taj smo problem rješili zajedničkim snagama. Dali smo osobama do znanja o čemu se radi i te su osobe dobile nalog da moraju biti u strogoj samoizolaciji, poručio je dr. Šerić.

Član Kriznoga stožera otoka Brača Mirko Beović, načelnik Policijske postaje Brač, istaknuo je da je osobno obavijestio osobe kojima je određena samoizolacija da se moraju pridržavati rješenja te da bi eventualno kršenje rješenja o samoizolaciji predstavljalo počinjenje kaznenoga djela (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...