PONOVNO NATJEČAJ Ova Općina do 1. srpnja u potrazi za osobom pravne, ekonomske ili tehničke struke

Povjerenstvo za provedbu javnoga natječaja Općine Selca oglasilo je u srijedu 16. lipnja, novi natječaj za radno mjesto pročelnika Jedinstvenoga upravnoga odjela, nakon što će dulje razdoblje biti odsutna pročelnica Karmela Šegvić.

Natječaj je već bio raspisan, ali, kako saznajemo, na njega se nitko nije javio, pa Općini nije preostalo drugo nego ponoviti natječaj u nadi da će se do 1. srpnja, do kada je natječaj aktivan, javiti kandidati za navedeno radno mjesto s kojima će se prethodno provesti testiranje, a zatim bi načelnik trebao donijeti odluku tko će od prijavljenih kandidata biti primljen u radni odnos.

Evo koja se struka traži za pročelnika JUO
Prema tekstu natječaja, za pročelnika JUO Općine Selca na puno radno vrijeme traži se magistar struke ili stručni specijalist pravne, ekonomske ili tehničke struke. Osim toga, od kandidata se očekuju organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim odjelom te najmanje jedna godina radnoga iskustva na odgovarajućim poslovima.

Naš sugovornik: Idealno bi bilo pronaći osobu pravne struke
Koliko god uvjeti natječaja izgledali zanimljivo, nije lako doći do osobe koja ispunjava propisane uvjete. Od osoba upućenih u poslove pročelnika saznajemo kako bi optimalno rješenje bilo pronaći osobu pravne struke s obzirom na brojne pravne akte i važnost dobroga poznavanja propisa iz pročelničkih ovlasti. K tome, tko god došao na radno mjesto pročelnika trebat će mu vremena za upoznavanje s poslovima koji su u nadležnosti pročelnika. Naš sugovornik nadalje ističe kako su općine koje nemaju pročelnike pravne struke primorane dodatno iz proračuna financirati pravnike za savjete.

Pred kandidatima za pročelnika brojni zakoni
Kako bi se olakšalo kandidatima koji planiraju aplicirati na objavljeni natječaj, navedeni su pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za testiranje. Tako pisano testiranje, odnosno provjera znanja, uključuje poznavanje Ustava Republike Hrvatske, zatim Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakona o općemu upravnom postupku, Uredbe o uredskomu poslovanju, Statuta Općine Selca, Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakona o pravu na pristup informacijama, Zakona o komunalnomu gospodarstvu te Zakona o lokalnim izborima.

Povjerenstvo će izvješće dostaviti načelniku na odluku
Nakon provedenoga postupka prethodne provjere znanja i  sposobnosti Povjerenstvo za provedbu natječaja sastavit će izvješće o provedenom postupku koje će potpisati svi članovi Povjerenstva te će se ono dostaviti načelniku koji će donijeti rješenje o imenovanju kandidata. Treba dodati kako se natjecati mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit, ali uz obvezu da to učine u zakonskom roku.

načelnik Općine Selca Ivan Marijančević i pročelnica JUO Općine Selca Karmela Šegvić (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...