Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Porastao broj osoba kojima je određena samoizolacija

Krizni stožer otoka Brača izvijestio je danas, 4. svibnja, da se u zdravstvenom nadzoru nalazi 27 osoba. — Sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, priopćio je brački Krizni stožer.

Koliko je osoba na Braču testirano na koronavirus?
Prema jučerašnjem priopćenju, u samoizolaciji se nalazilo 12 osoba, pa je u odnosu na te podatke porastao broj osoba kojima je određen zdravstveni nadzor. Za sada nije poznato, barem ne službeno, koliko je osoba na Braču podvrgnuto testiranju na Covid-19, jer te podatke jednostavno ne objavljuje Krizni stožer, iako su nas to neki čitatelji pitali. Zanimalo ih je i kakvo je stanje s osobama u samoizolaciji po bračkim mjestima.

Pogrebi i vjenčanja mogu se održavati u krugu obitelji
Nacionalni stožer civilne zaštite danas je obavijestio i kako se mijenja način održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja. Novost je da se pogreb, odnosno ispraćaj više ne treba održavati samo u užem krugu članova obitelji, već članova obitelji, a isto će vrijediti i za sudjelovanje na vjenčanju, uz napomenu kako su svadbene svečanosti još uvijek zabranjene. Potvrdio je to sinoć u Dnevniku Nove TV dr. Krunoslav Capak iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, napomenuvši kako postoji mogućnost da virus ne stane, ali nije otklonio da se virus može ponovno vratiti.

Otvaraju se dječja i otvorena sportska igrališta
Nacionalni stožer danas je donio i odluku o otvaranju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta, i to samo u rekreativne svrhe. I jedna i druga igrališta moći će se koristiti, ali uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

Krizni stožer Brača izvijestio je danas, 4. svibnja, da se u zdravstvenom nadzoru nalazi 27 osoba, a što je za 15 više u odnosu na jučerašnje priopćenje. — Sve su pod stalnim nadzorom policije i liječnika a njihovo će se zdravstveno stanje pratiti svakodnevno, priopćio je brački Krizni stožer (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...