Posjet ministrice Vučković novomu vatrogasnom domu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je u petak, 7. siječnja, u tijeku boravka na otoku Braču, između ostaloga i gradilište nove zgrade vatrogasnoga doma u Supetru u poslovnoj zoni Žedno Drage.

Ministrica Vučković u pratnji suradnika i župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana nakon svečanoga otvaranja dječjega vrtića “Babarin” u Sutivanu svoj boravak na otoku nastavila je posjetom vatrogasnome domu Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Supetar.

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo 14,6 milijuna kuna
Radi se o zajedničkome projektu grada Supetra i općina Nerežišća, Postira i Sutivan za koji je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo potpore veće od 14,6 milijuna kuna, dok vrijednosti toga projekta iznosi oko 20,4 milijuna kuna. To je najveći projekt izgradnje vatrogasnih domova u Hrvatskoj, jedinstven i po sadržaju i po primjenjenom modelu zajedničkoga ulaganja čak četiri jedinice lokalne samouprave uz opći cilj smanjenje rizika od požara te povećanje sposobnosti za brz i kvalitetan odgovor na bilo kakve moguće ugroze na području ne samo jedinica lokalne samouprave koje su uključene u projekt, već i otoka u cjelini.

Ministrica Vučković: Projekti neophodni za rast i razvoj hrvatske poljoprivrede
— Ovakvi projekti ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu iz Programa ruralnoga razvoja neophodni su za rast i razvoj hrvatske poljoprivrede, iako se na prvu ne čine takvim. Da bi naši proizvođači mogli proizvoditi na hrvatskome selu, moraju moći kvalitetno i sigurno živjeti na hrvatskom selu, istaknula je tom prigodom ministrica Vučković.

izvor: Grad Supetar

Podjelite:

You may also like...