PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Posljednja dva testiranja donijela izvrsne rezultate: svi nalazi negativni. Do sada uzorke dalo oko 400 osoba, testiranja se nastavljaju u ponedjeljak

Bračani napokon mogu odahnuti. Iza njih su dani strepnje, neizvjesnosti, iščekivanja nakon što je nenadano buknula epidemija koronavirusa sa središtem u Nerežišćima.

Prvi slučaj oboljenja evidentiran 10. travnja
Od prvoga slučaja oboljenja, čiji je nalaz potvrđen 10. travnja, u Supetru, nakon gotovo mjesec dana na Braču se pojavilo novo žarište epidemije u Hrvatskoj. Dodatnu bojazan izazvala su masovna testiranja koja provodi epidemiološka služba iz Splita, ali ona donose izvrsne rezultate. Epidemiolog mr. Diana Nonković potvdila je još ranije da će se testiranja provoditi dokle god to bude potrebno i dok epidemiološka služba ne bude sigurna da na otoku više nema pozitivnih na koronavirus. Sličnu izjavu medijima dao je brački epidemiolog dr. Nađan Šerić, naglasivši kako za epidemiološku službu posao još nije završen.

Na Braču 40 osoba pozitivno na koronavirus
U posljednja dva masovna testiranja u kojima je uzeto oko 160 briseva, svi su nalazi negativni. Iako je BRAČ danas o tome izvijestio još jučer, tek je danas stigla i službena potvrda Kriznoga stožera Brača. — Na Braču imamo četrdeset osoba pozitivnih na korona virus, završeno je testiranje svih do sada uzetih uzoraka na našem otoku i među njima nema pozitivnih rezultata, priopćio je brački Stožer.

Nadzor nad poštivanjem samoizolacije provodi policija
Pod zdravstvenim nadzorom za sada se nalazi 170 osoba te se o njima, kako izvješćuje Krizni stožer, vodi stalna medicinska briga. Otočni stožer ističe da evidenciju i nadzor o poštivanju epidemiološke mjere samoizolacije provodi bračka policija.

Poslan zahtjev za povećanje broja trajektnih linija
Krizni stožer danas je poslao i zahtjev “Jadroliniji” za povećanje broja trajektnih linija na relaciji Split – Supetar. Planira se vraćanje plovidbenoga reda koji je bio na snazi prije ponovnoga uvođenja restriktivnih mjera.

— Na Braču imamo četrdeset osoba pozitivnih na koronavirus, završeno je testiranje svih do sada uzetih uzoraka na našem otoku i među njima nema pozitivnih rezultata, priopćio je danas, 16. svibnja, brački Krizni stožer (izvor: Općina Nerežišća)

Podjelite:

You may also like...