Potpisan sporazum o sufinanciranju obnove doma u Mircima. Evo u kolikomu postotku će sudjelovati Agencija, a u kolikomu Grad Supetar

Grad Supetar i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnomu razvoju potpisali su Ugovor o rekonstrukciji društvenoga doma u naselju Mirca.

Ukupni iznos investicije iznosi 489.000 kuna, a projekt će s 80 posto sufinancirati navedena Agencija, dok će se preostali iznos pokriti iz proračuna Grada Supetra.

Projekt prijavljen na natječaj LAG-a
— Projekt rekonstrukcije društvenoga doma Mirca prijavljen je na natječaj LAG-a 3.3.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Projektom je obuhvaćena zamjena vanjske drvene stolarije novom PVC i ALU stolarijom, rekonstrukcija i opremanje sanitarnih čvorova, opremanje dvije polivalentne društvene prostorije na katu zgrade s novom čajnom kuhinjom u prizemlju, na način da ih mogu koristiti različite udruge, građani i mjesni odbor za predavanja, izložbe, treninge, druženja i sl., objavila je danas, 20. srpnja, gradonačelnica Ivana Marković.

Projektom će se opremiti prostorije društvenoga doma
Projektom je, kako je navela gradonačelnica, predviđeno i opremanje prostorija društvenoga doma koji koristi boćarski kluba “Mirca” s novim namještajem i uređajima te svlačionicom za gostujuće igrače.

LAG preusmjerava EU sredstva lokalnim zajednicama
Projekt rekonstrukcije i opremanja društvenoga doma u tom naselju pod upravom Grada podržalo je i Gradsko vijeće u proteklom sazivu, i to na 37. sjednici koja je održana 1. rujna. Projekt je tada vijećnicima elaborirala Ana Ranj iz Odsjeka za upravljanje gradskom imovinom, društvene djelatnosti i gospodarstvo. Pojasnila je kako je LAG Brač ustanova koja preusmjerava EU sredstva na lokalnoj razini te da je LAG Brač objavio najavu natječaja na koji će aplicirati Grad Supetar. Prijave na natječaj trajale su do 2. listopada.

Društveni dom u Mircima (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...