PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Potpisan ugovor o izgradnji vatrogasnoga doma za DVD Supetar

U Ministarstvu poljoprivrede ovih je dana potpisan ugovor za izgradnju vatrogasnoga doma za DVD Supetar. Ugovor su potpisali supetarska gradonačelnica Ivana Marković i ministar Tomislav Tolušić koji je tom prigodom istaknuo kao primjer projekt izgradnje zajedničkoga vatrogasnoga doma DVD Supetar, objavila je supetarska gradonačelnica na svojoj facebook stranici.

gradonačelnica Supetra Ivana Marković u Ministarstvu poljoprivrede na potpisivanju ugovora o financiranju vatrogasnoga doma DVD u Supetru

gradonačelnica Supetra Ivana Marković u Ministarstvu poljoprivrede na potpisivanju ugovora o financiranju vatrogasnog doma DVD u Supetru (IZVOR: https://poljoprivreda.gov.hr/)

Četiri jedinice lokalne samouprave Grad Supetar, zatim općine Sutivan, Nerežišća i Postira aplicirali su uz prethodni dogovor za dobivanje financijskih sredstava oko izgradnje zajedničkoga vatrogasnoga doma DVD Supetar koji bi podigao razinu zaštite od požara supetarskim vatrogascima, ali i ostalima koji se uključuju u akcije. Grad Supetar kao nositelj projekta dobio je 14,6 milijuna kuna. Navedeni iznos rezultat je petogodišnje pripreme dokumentacije, vizije i želje, a prije svega suradnje između četiri jedinice lokalne samouprave, ističe gradonačelnica Marković.

– Vrlo sam ponosna na ovaj uspjeh, prvenstveno radi zajedničke suradnja više JLS i DVD-a Supetar, što je rezultiralo dobivanjem ovih velikih sredstava za financiranje projekta koji znači podizanje zaštite od požara na cijelom otoku na jednu novu razinu, poručuje prva žena grada Supetra. Prema njezinim riječima, sada slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova i što brži početak radova na izgradnji vatrogasnoga doma.

predstavnici vatrogasaca DVD Supetar u Ministarstvu poljoprivrede

predstavnici vatrogasaca DVD Supetar u Ministarstvu poljoprivrede (IZVOR: FB Ivana Marković)

 

Podjelite:

You may also like...