PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Potvrđena dva nova slučaja zaraze iz Supetra

Prema podacima Stožera civilne zaštite iz Splitsko-dalmatinske županije, danas, 29. kolovoza, 110 osoba zaraženo je koronavirusom. Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je kako je obrađeno ukupno 846 testova.

S područja grada Splita 56 osoba
Kako je priopćio Županijski stožer civilne zaštite, 56 osoba je s područja grada Splita, 9 iz Kaštela, 8 iz Solina, 5 iz Sinja, 4 iz Imotskoga te po 3 osobe iz Makarske i Hrvaca. Dvije zaražene osobe su iz Hvara, Klisa, Omiša i Supetra, dok je po 1 osoba iz Trilja, Vrlike, Dicma, Dugoga Rata, Dugopolja, Lovreća, Muća, Otoka, Podbablja, Podstrane, Runovića, Sućurja i Zagvozda.

Raste broj osoba u samoizolaciji
Od 110 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije, 39 osoba kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalaze ukupno 1.422 osobe. U splitskoj bolnici je 50 osoba pozitivnih na koronavirus, a tri su na respiratoru. U katanteni su 4 osobe.

Preminule dvije osobe
Klinički bolnički centar u Splitu izvijestio je kako su preminule dvije osobe; starija ženska osoba u 90. godini i muška u 70. godini života. Obje su uz niz drugih komorbiditeta bile pozitivne i na koronavirus.

Aktivnih slučajeva oboljenja je 2.654
Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je danas da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 312 novih slučajeva oboljenja od virusa Covid-19. Najveći broj novozaraženih dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije, a zatim njih 93 s poručja Grada Zagreba, Prema broju novooboljelih, na trećem mjestu je Zadarska županija s novih 20 slučajeva infekcije, a na četvrtom Primorsko-goranska s 19 novozaraženih. Broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj je 2.654, a među njima je 211 osoba u bolnicama. U protekla 24 sata testirano je ukupno 3.415 osoba.

Kako je danas, 29. kolovoza, priopćio Stožer civilne zaštite u Splitsko-dalamtinskoj županiji, među novozaraženim osobama su i dvije iz Supetra (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...