Grad Supetar

Potvrđena dva nova slučaja zaraze na Braču

Prema izvješću Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije koje je objavljeno danas, 18. travnja, od ukupno 1.003 obrađena testa 317 osoba pozitivno je na koronavirusnu infekciju.

Među zaraženima su i 2 osobe s otoka Brača, i to 1 osoba iz Milne i 1 iz Pučišća. Pad broja zaraženih osoba na Braču rezultat je toga što u danima vikenda epidemiološka služba na Braču ne obavlja testiranje.

Osobe sa sumnjom u zarazu trebaju se telefonski javiti obiteljskom liječniku
Prema riječima dr. Nađana Šerića, bračkoga epidemiologa, testiranja u Supetru obavljaju se ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom. Osobe sa sumnjom na koronavirus, a koje imaju neke od simptoma bolesti, trebaju se telefonski javiti obiteljskomu liječniku koji upućuje osobe na testiranje, a epidemiološkoj službi šalje e-uputnicu s točno određenih danom i terminom uzimanja uzorka.

U Splitu je 127 osoba zaraženo koronavirusom
Prema evidenciji županijskoga NZJZ-a, u Splitu je 127 osoba zaraženo koronavirusom, zatim 37 iz Kaštela, 22 iz Solina, 17 iz Trogira, 15 iz Makarske, 14 iz Sinja, 11 iz Omiša, 7 iz Marine, 6 iz Imotskoga, Klisa i Podstrane, 5 iz Podbablja, 4 iz Baške Vode i Hrvaca, 3 iz Dugopolja, Prološca i Tučepa, 2 iz Dugoga Rata, Hvara, Lovreća, Podgore, Segeta i Vrlike te 1 osoba iz Brela, Ciste Provo, Gradca, Jelse, Lećevice, Muća, Okruga, Primorskoga Doca, Trilja, Vrgorca, Vrlike, Zagvozda i Zmijavaca.

U samoizolaciji 1.776 osoba, na liječenju 182 Covid pacijenta
Od ukupnoga broja novooboljelih, 223 osobe kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi ukupno 1.776 osoba. Na liječenju u Kliničkomu bolničkom centru u Splitu nalaze se 182 Covid pozitivne osobe, dok je 13 pacijenata na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata preminule su tri osobe; i to žena u 83. godini te muškarci u dobi od 66 i 84 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirusnu infekciju.

Na liječenju u Kliničkomu bolničkomu centru u Splitu danas, 18. travnja, nalaze se 182 Covid pozitivne osobe, dok je 13 pacijenata na respiratoru (foto: BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...